Νέα ρωσοτουρκική περιπολία στην Ιντλίμπ: Τα είπαν τηλεφωνικά Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

FILE PHOTO: Στρατιώτες των Ρωσικών και Τουρκικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.EPA, TURKISH DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE




Ρώσοι και Τούρκοι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν σήμερα την έκτη κατά σειρά κοινή περιπολία τους στον αυτοκινητόδρομο Μ4 στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε  το ρωσικό Κέντρο για την ειρήνευση των αντιμαχόμενων πλευρών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την πόλη Σαρακέμπ της Συρίας.

Η περιπολία των Ρώσων και των Τούρκων στρατιωτικών στον αυτοκινητόδρομο Μ4, που συνδέει της πόλεις Χαλέπι και Λαττάκεια, πραγματοποιήθηκε υπό τη συνεχή εποπτεία ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και υπό την συνοδεία θωρακισμένου οχήματος «Τίγκρ», ενώ οι δύο πλευρές επικοινωνούσαν μέσω του Κοινού Συντονιστικού Κέντρου.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με βάση τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας στις 5 Μαρτίου 2020 στην Μόσχα.

Οι πρώτες δύο κοινές περιπολίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 και τις 23 Μαρτίου, η τρίτη στις 8 Απριλίου , η τέταρτη στις 15 Απριλίου και η πέμπτη στις 21 Απριλίου.

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν για την κατάσταση σχετικά με την πανδημία και για περιφερειακά ζητήματα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών

«Ο υπουργός μας είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ. Συζητήθηκαν η κατάσταση με τον κορωναϊό και περιφερειακά ζητήματα» δήλωσε η πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία/Σαρακέμπ- Συρία

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, το Κρεμλίνο “δεν έχει ιδέα” τι συμβαίνει με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: