Ναι στην ενίσχυση των ΜΜΕ με διακομματική ευθύνη, λέει το ΚΙΝΑΛ για την ενημερωτική καμπάνια

File Photo: O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Υπέρ της ενίσχυσης των μέσων ενημέρωσης και των εργαζομένων τους, αλλά με μέτρα που θα αποφασιστούν από διακομματική επιτροπή, τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την ενημέρωση που έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιος Πέτσας σχετικά με το κονδύλι ύψους 11 εκατ. ευρώ για την διαφημιστική καμπάνια «Μένουμε στο Σπίτι».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει σοβαρή στήριξη των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, ζητώντας να δοθεί το 30% από το κονδύλι για τη στήριξη τους.

«Το ζήτημα της κρίσης από τη πανδημία του κορονοϊού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με στείρους αντιπολιτευτικούς λαϊκισμούς από όπου και αν προέρχονται. Εμείς λέμε όχι στις πολιτικές σκοπιμότητες όχι στην εργαλειοποίηση της κρίσης. Λέμε ναι στην υπεύθυνη δράση και δράση όλων όσων εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, «η υπεύθυνη ενημέρωση είναι απαραίτητος όρος για τη κοινωνία, ώστε να συγχρονιστεί με αυτό που όλοι επιδιώκουν και φαίνεται να υπάρχει ένα μίνιμουμ συνεννόησης» και πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε ναι στη πλουραλιστική ενημέρωση με διακομματική συνεννόηση όμως».

Παράλληλα, κάλεσε τη κυβέρνηση «να αναθεώρηση τη στάση της και να ενισχύσει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης και ταυτόχρονα τους εργαζομένους τους, ώστε να αναπληρωθούν τα εισοδήματα τους που έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω της κρίσης».

«Εμείς λέμε ναι στην ενημέρωση όμως πρέπει να υπάρχει πλουραλισμός και να γίνει με διαφάνεια και δίκαια, αντικειμενικά κριτήρια η κατανομή των κονδυλίων για την ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης. Υπάρχει νόμος που καθορίζει ότι το 30% πάει στα περιφερειακά μέσα και πρέπει να τηρείται», υπογράμμισε και προσέθεσε:
«Με τα κριτήρια της εφαρμογής του νόμου, και τα μέσα ενημέρωσης και τους εργαζόμενους τους μπορούμε να στηρίξουμε και να έχουμε ενημέρωση και πλουραλισμό και ανάδραση των ΜΜΕ. Πρέπει να διορθωθούν τα μέτρα και να πάρουμε σωστές αποφάσεις μέσα από διακομματική ευθύνη. Πρέπει να δοθεί στα περιφερειακά ΜΜΕ το 30% της χρηματοδότησης για την ενημερωτική καμπάνια. Πρέπει για τα όποια μέτρα να αποφασιστεί μέσα από διακομματική ευθύνη και όχι από μία κυβέρνηση ή δικομματικά. Πρέπει στη πράξη να φανεί ότι δεν αξιοποιείται η κρίση για πολιτικές σκοπιμότητες», κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Nατάσα Θωμά
Αθήνα, Ελλάδα

Η ενημέρωση των πολιτών είναι η άμυνα της πολιτείας απέναντι στα fake news, λέει ο Στέλιος Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: