Μετά τον σάλο, απέσυρε το γερμανικό υπουργείο Υγείας το προκλητικό σκίτσο με την “μαμά Τουρκία” και το “παιδάκι Ελλάδα”

Εντός ωρών αποσύρθηκε το απίστευτης έμπνευσης σκίτσο με το “παιδάκι Ελλάδα” και τη “μαμά Τουρία” Photo via Twitter@BMG_Bund




Αποσύρθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σκίτσο σε πληροφοριακό υλικό του γερμανικού  υπουργείου Υγείας που εμφάνιζε την Τουρκία να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα».

Το σκίτσο “εικονογραφούσε” καμπάνια του γερμανικού υπουργείου Υγείας με πληροφορίες για τον κορωναϊό σε 16 διαφορετικές γλώσσες.

Καθώς φαίνεται οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που εντός ωρών το σκίτσο αποσύρθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.

Στην εικονογράφηση που διαφημίζει την δυνατότητα ενημέρωσης των ξενόγλωσσων πολιτών για την μάχη κατά του κορωναϊού εμφανιζόταν μια   μαμά «Τουρκία» να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα», ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία.

Το σκίτσο αμέσως πυροδότησε την αγανάκτηση μερίδας χρηστών στο Twitter, που σχολιάζουν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να συναντήσει κανείς».

Όπως ήταν επόμενο, τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης  ειρωνεύονταν την απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Πόσω μάλλον που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας.

To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρέχει ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

 

Προκλητική “γκάφα” του γερμανικού υπουργείου Υγείας: Σκίτσο εμφανίζει την Ελλάδα ως “παιδί της Τουρκίας”…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: