Μέσα σ’ όλα, βρήκαν διάδοχο του Κόρμπιν οι Βρετανοί “Εργατικοί”: Το Σάββατο μέσω Ίντερνετ η ανακοίνωση

File photo: Λόγω κορωναϊού η ανακοίνωση του διαδόχου του Τζέρεμι Κόρμπιν θα γίνει διαδικτυακά το ερχόμενο Σάββατο. Φωτογραφία: EPA / ANDY RAIN




Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία με την περαίωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας των μελών του, ενώ η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει το Σάββατο.

Περίπου 600.000 μέλη των Εργατικών κλήθηκαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, που έγινε είτε μέσω επιστολικής ψήφου είτε στο διαδίκτυο, για να αναδείξουν ποιός θα διαδεχθεί τον Κόρμπιν, μετά την ήττα του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Την ηγεσία διεκδίκησαν τρεις υποψήφιοι.

Πιο κεντρώος από τους τρεις, ο Κέιρ Στάρμερ, 57 ετών και επί τρία χρόνια υπεύθυνος των Εργατικών για το Brexit, φέρεται ως ο επικρατέστερος. Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov/Sky που δημοσιεύθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την έναρξη της ψηφοφορίας τον έφερε μακράν επικεφαλής στην πρόθεση ψήφου με 53%,

Η κύρια αντίπαλός του, η 40χρονη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, θεωρείται η φυσική διάδοχος του αριστερού Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η τρίτη εκ των υποψηφίων, η 40χρονη Λίζα Νάντι, υποστηρίζεται από τo ισχυρό συνδικάτο GMB, που εκπροσωπεί 500.000 εργαζομένους και βλέπει στο πρόσωπό της «μία πνοή φρέσκου αέρα στον διάλογο για το μέλλον των Εργατικών».

Λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, η ανακοίνωση του ονόματος του νικητή δεν θα γίνει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αλλά με λιγότερο φαντασμαγορικό τρόπο από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, με τους υποψηφίους να έχουν βιντεοσκοπήσει εκ των προτέρων τα μηνύματά τους για την περίπτωση νίκης τους.

Τα μέλη του κόμματος με την ψήφο τους καλούνται επίσης να αποφασίσουν και για τον νέο αντιπρόεδρο των Εργατικών μεταξύ των Άντζελα Ρέινερ, Ντόουν Μπάτλερ, Ίαν Μάρεϊ, Ροσένα Άλιν-Χαν και Ρίτσαρντ Μπέργκον. Σε αυτούς επικρατέστερη φέρεται η Άντζελα Ρέινερ, που είναι επικεφαλής του σκιώδους υπουργείου Παιδείας του κόμματος.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Οι επιλογές Τζόνσον στέλνουν σωρηδόν στο ταμείο ανεργίας τους Βρετανούς: 1 εκατ. αιτήσεις σε δυο εβδομάδες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: