Με δεκαπέντε υπερπτήσεις έκλεισε η μέρα της Μεγάλης Τετάρτης: Πήραν… άγιες απαντήσεις

Μαχητικό F16 σε πτήση – Πηγή: Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL
Με δεκαπέντε υπερπτήσεις κλείνει η μέρα της Μεγάλης Τετάρτης κατά την οποία η γείτονα επιφύλαξε μια ιδιαίτερα έντονη έκνομη δραστηριότητα.

Ανατολική Σάμος, Λειψοί, Αρκιοί, Γρυλούσα, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Οινούσσες, το νησί της Παναγιάς, Βόρειο τμήμα Χίου. Από τις 15 υπερπτήσεις που έχουν γίνει, οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν πάνω από το ύψος των 20.000 ποδών εκτός από μια, στο Αγαθονήσι που εκεί τα Τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν στα 6000 πόδια.

Πάντως γι’ ακόμη μια μέρα στην Πολεμική Αεροπορία έδειξαν ότι οι διαθεσιμότητες τους είναι πολύ ανώτερες από εκείνες των Τούρκων, με μεγάλο αριθμό αεροσκαφών ν’ απαντά στις προκλήσεις ακόμη μιας ημέρας.

Η Άγκυρα για να διατηρήσει τις έκνομες ενέργειες της επιστράτευσε και τα παλαιότερα Phantom που διαθέτει αλλά και F-16 από διαφορετικές πολεμικές μοίρες όπως λένε πηγές από την Πολεμική Αεροπορία.

Μεγάλη Τετάρτη με 46 παραβιάσεις και εδώ φαίνεται τι είναι εκείνο που παραβιάζει επιπλέον η Τουρκία. Πρόκειται για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και το μορατόριουμ για τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές. Ωστόσο στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, το περίμεναν και ξέρουν ν’ απαντούν και σε αυτό τον τρόπου που έχει διαλέξει η Τουρκία να προκαλεί.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 15η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (3×2 F-16, 1×3 F-16 και 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 12

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 11

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 46 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 4

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Δεκαπέντε εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη F-16 άνωθεν Ανατολικών ακτών ν.Σάμου, Αρκιοί, Γρυλούσα, Λειψοί, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Οινούσσες, Παναγιά και Βορειοανατολικών ακτών ν. Χίου.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Τουρκικές προκλήσεις Μεγάλη Τετάρτη: Υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: