Λουκέτο σε όλες τις λαϊκές στη Θεσσαλία μετά τα απανωτά κρούσματα κορωναϊού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς (Δ), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (Κ) και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος (Α) επισκέπτονται τη συνοικία Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα βρέθηκαν την Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να δουν από κοντά τι συμβαίνει μετά τα κρούσματα κορονοϊού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το LarissaNet.gr, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά, απευθυνόμενοι στον Νίκο Χαρδαλιά, φώναζαν ζητώντας να μάθουν από εκείνον τον λόγο που τέθηκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να αναφέρει: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Νωρίτερα, έφτασαν με ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνει σύσκεψη για την δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Aστέριος Μαντζιώκας, ο Διοικητής στο ΓΝΛ κ. Απόστολος Κομνός και ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η σύσκεψη αποφάσισε το κλείσιμο των λαϊκών καθώς τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές. Παράλληλα θα αποσταλούν κλιμάκια διαπραγματευτών προκειμένου να έρθουν σε συζητήσεις με τους κατοίκους του καταυλισμού προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να προστατευθούν από τον ιό.

Απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο
Την απαγόρευση μετακίνησης των Ρομά της Λάρισας προς τον Βόλο και τις άλλους θεσσαλικές πόλεις, διότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, που απέστειλε σήμερα έγγραφο στις αστυνομικές Αρχές και στην Γ.Γ. Πολιτικής Γραμματείας.

Στο έγγραφό της η κ.Κολυνδρίνη ζητά από την Πολιτεία «όπως προχωρήσετε σε αυστηρούς ελέγχους για τη μη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων σε άλλους νομούς της Θεσσαλίας. Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, στη συγκεκριμένη περιοχή της Λάρισας, αποτελεί υγειονομική βόμβα για τη Θεσσαλία, με δεδομένες τις άδειες πλανόδιου εμπορίου που διαθέτουν και θα πρέπει κατόπιν αυστηρών ελέγχων σας, να περιοριστούν στην περιοχή τους, ή ακόμη και στα σπίτια τους, με τον αυστηρότερο τρόπο προκειμένου να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία στην περιφέρειά μας».

Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, εξέφρασε την πολύ μεγάλη ανησυχία του και μεταξύ άλλων ζητά από τις Αρχές «μετά την εμφάνιση περιστατικών κορονοϊού στον οικισμό Ρομά της Λάρισας, πιστεύουμε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα δειγματοληπτικός έλεγχος για κορονοϊό σε όλους τους οικισμούς Ρομά της περιοχής του Βόλου (Αλιβερίου, Αγίας Παρασκευής και Νεάπολης), προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα για την πιθανότητα το πρόβλημα να έχει επεκταθεί και στην περιοχή μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ethnos.gr

 

Η πανδημία μάς δίδαξε τη σημασία της αλληλεγγύης, αλλά και την επικινδυνότητα του διχασμού, είπε ο Βασίλης Κικίλιας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: