Le Figaro: Η Τουρκία του Ερντογάν συνεχίζει να αποτελεί απειλή 105 χρόνια μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων (video)

Το μνημείο τιμής για την Αρμενική Γενοκτονία στο Ερεβάν της Αρμενίας. Φωτογραφία via Twitter, @Genocideof1915




Mε αφορμή τα 105 χρόνια από τη  γενοκτονία των Αρμενίων, η εφημερίδα Le Figaro φιλοξενεί άρθρο των Mourad Papazian και Ara Toranian, συμπροέδρων του Συμβουλίου συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων της Γαλλίας (CCAF).

Υποστηρίζουν ότι το τουρκικό κράτος δεν έπαψε να συνιστά κίνδυνο για τους  λαούς της περιοχής αλλά και απειλή για την Ευρώπη.

Αναφέρονται στη στάση της Τουρκίας έναντι των Κούρδων, στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και στην ύπαρξη σήμερα 230.000 πολιτικών κρατουμένων, αλλά και στις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ευρώπης, με πιο πρόσφατη αυτή των εκβιασμών του και των προσπαθειών του να πολιτικοποιήσει το προσφυγικό.

Όλη η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δείχνει, ότι σκοπεύει να αναβιώσει τη μεγάλη παράδοση ενός παρελθόντος, προσπαθώντας να βρει συνέργειες με ορισμένες τουρκόφωνες οντότητες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως το Αζερμπαϊτζάν, ή με τη δημιουργία συμμαχιών με το ισλαμικό κίνημα της Μέσης Ανατολής, μέσω, -μεταξύ άλλων-, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, φθάνοντας μέχρι τη Λιβύη στο πλευρό του Fayez Al Sarraj ή και στην Αφρική, παρέχοντας βοήθεια στους τζιχανιστές στη Νιγηρία, ακόμη και στη Ρουάντα, όπου με την πίεση του Εrdogan έκλεισε το αφιερωμένο στη γενοκτονία των Αρμενίων μουσείο.

Επισημαίνουν τις «επιθυμίες» του για τον ενεργειακό πλούτο της Μεσογείου, η οποία, όπως τονίζουν, έχει προκαλέσει αρκετές προειδοποιήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις προσπάθειές του να στείλει δια της βίας πρόσφυγες στα σύνορα της Ελλάδας, ενώ υπενθυμίζουν την εδώ και 45 χρόνια κατοχή της Κύπρου και σημειώνουν:

«Είμαστε πολύ μακριά από τις επιχειρήσεις γοητείας του Erdogan για την ένταξη στην Ευρώπη, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σήμερα, έχει πετάξει τη μάσκα και εμφανίζεται ως αυτός που πραγματικά είναι: σύμβολο ενός κράτους αλαζονικού, ισλαμιστικού και υπερεθνικιστικού, οικοδομημένου πάνω στο πτώμα του αρμενικού λαού και των χριστιανικών μειονοτήτων».

Οι «μεγάλες δυνάμεις», με πρώτους τους Αμερικανούς ηγέτες, πάντα υπέκυπταν στον εκβιασμό της Άγκυρας και επομένως δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι, απουσία σοβαρών εμποδίων, ο τουρκικός φασισμός κερδίζει έδαφος παντού.

Υπενθυμίζοντας την ομιλία του Patrick Devedjian στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, στις 18 Ιανουαρίου 2001, κατά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, σημειώνουν, ότι 20 χρόνια μετά, είναι λυπηρό να διαπιστώνεται, ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε και η  τουρκική απειλή γίνεται ολοένα και πιο σαφής, ακόμα και για την Ευρώπη, η οποία είναι καιρός, όπως σημειώνουν, να ορθώσει το ανάστημά της.

ΠΗΓΗ: «105 ans après le génocide arménien, la Turquie d’Erdogan continue de représenter une menace»

Δειλίασε πάλι ο Τραμπ, φοβήθηκε τον Ερντογάν: «Γενοκτονία» για το Κογκρέσο, “μαζική θηριωδία” για τον Λευκό Οίκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: