Κρατήστε… μικρό καλάθι για διακοπές το καλοκαίρι: Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί

File Photo: Η μετανάστευση είναι περίπλοκη, το παλιό σύστημα για την αντιμετώπισή της στην Ευρώπη δεν λειτουργεί πλέον, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντε Λάιεν. EPA, FRANCOIS LENOIR, POOL




Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται- θεωρητικά- μπροστά μας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το μήνυμα της νέας προέδρου της Κομισιόν.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «συμβουλεύει», όπως λέει, τους αναγνώστες να μην κλείσουν ακόμη τις διακοπές τους για το επόμενο καλοκαίρι. Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνει, «δεν υπάρχει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μπορεί να συμβεί τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο».

Παράλληλα, η επικεφαλής της Κομισιόν εκφράζει ενδοιασμούς για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αποζημιώνονται όσοι ακυρώνουν το ταξίδι τους λόγω κορωνοϊού με «κουπόνια», που τους δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Από νομικής απόψεως όλοι μας στην Ευρώπη έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε ανάμεσα στην επιστροφή χρημάτων και στα κουπόνια», τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν- για να απευθύνει πάντως έκκληση σε εκείνους που «έχουν την οικονομική δυνατότητα» να προτιμήσουν τα κουπόνια, ώστε να βοηθήσουν κι εκείνοι τον τουριστικό κλάδο να ξεπεράσει τη δύσκολη συγκυρία.

Με πληροφορίες από DW
Γιάννης Παπαδημητρίου (ARD, Bild, Die Welt)

Τρίτη συνεχόμενη ημέρα μείωσης των κρουσμάτων καταγράφεται στην Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: