Και το “δεξί χέρι” του Μπόρις Τζόνσον σε καραντίνα: Φόβοι για παράλυση της κυβέρνησης

File photo: Ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Μάικλ Γκόουβ. EPA/DOWNING STREET HANDOUT




Ο Βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ τέθηκε σε καραντίνα, καθώς ένα από τα μέλη της οικογενείας του εμφάνισε συμπτώματα της COVID-19, αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail και δημοσιογράφος του δικτύου  ITV, ενώ την είδηση επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Γκόουβ με ανάρτησή του στο Twitter:

Ο Μάικλ Γκόουβ, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να εργάζεται, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, η είδηση ότι τέθηκε σε καραντίνα ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ο οποίος μέχρι σήμερα, ενημέρωνε για την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού Τζόνσον αλλά και για το πώς θα αναπληρωθεί η απουσία του από το κυβερνητικό επιτελείο, θα αυξήσει τις ανησυχίες για ενδεχόμενη παράλυση στην καρδιά της κυβέρνησης, επισημαίνει η Daily Mail.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στην εντατική λόγω επιδείνωσης των συμπτωμάτων του κορωναϊού.

Οπως ο ίδιος ο Γκόουβ δήλωσε, επικεφαλής της κυβέρνησης τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, χωρίς ωστόσο ουδεμία επίσημη πράξη αντικατάστασης.

Πάντως, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, οι ανησυχίες αυξάνονται καθώς ο κ.Ράαμπ εθεάθη σήμερα το πρωί να βήχει έντονα καθώς έφευγε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ωστόσο, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε απ’ το σπίτι του νωρίτερα σήμερα, ο Ράαμπ έσπευσε να καθησυχάσει για ενδεχόμενη παράλυση της κυβέρνησης, επιμένοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει την πλήρη ευθύνη της χώρας.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ο Τζόνσον κατέρρευσε μέσα σε 120 λεπτά: Ηταν χλωμός και του κοβόταν η ανάσα, αλλά το έπαιζε… Τσώρτσιλ ως τελευταία στιγμή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: