Κάτω οι πωλήσεις φορτηγών στην Κίνα, αλλά η παραγωγή αυτοκινήτων επιστρέφει στην κανονικότητα

Οι κάτοικοι της Wuhan, από όπου και η φωτογραφία στις ¾, επανέρχονται σταδιακά στην κανονικότητα. Στον τομέα της παραγωγής και της εμπορικής προώθησης των αυτοκινήτων οι δείκτες δείχνουν πως αυτό επιτυγχάνεταιι επίσης. EPA/ROMAN PILIPEY




Οι πωλήσεις βαρέων φορτηγών μειώθηκαν τον Μάρτιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της αγοράς, καθώς ο κλάδος δέχθηκε πλήγμα από την εξάπλωση της COVID-19.

Έτσι, οι πωλήσεις των βαρέων φορτηγών κατέγραψαν ετήσια μείωση κατά 24%, ενώ πωλήθηκαν περίπου 113.000 βαρέα φορτηγά (cvworld.cn).
Ωστόσο, ο κλάδος είχε σημαντική αύξηση της εβδομαδιαίας ζήτησης, αλλά και των παραγγελιών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ο τομέας της παραγωγής – προώθησης αυτοκινήτων

Ο τομέας της παραγωγής αυτοκινήτων στην Κίνα ανακτά σταθερά στην κανονική λειτουργία του, αλλά και ενεργοποιεί την εμπορική προώθηση αυτοκινήτων, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού, όπως δείχνουν τα βιομηχανικά στοιχεία.

Μεταξύ των 8.721 καταστημάτων του κλάδου που έλαβαν μέρος σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Κίνα, ποσοστό 98,8% από αυτά λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με την αρμόδια επαγγελματική ένωση (CADA).

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Πεκίνο, Κίνα

Έκρηξη εξαγωγών από την Κίνα: 4 δισ. μάσκες και 37 εκ. στολές σε 50 χώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: