Καταδίκη της Ελλάδας για τις συνθήκες στη Μόρια από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

File Photo: Στιγμιότυπο από τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Άλλο ένα δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια και τη σχετική καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Süddeutsche Zeitung γράφει σχετικά:

«Σκουπίδια ανάμεσα στις σκηνές και τα κοντέινερ, εκατοντάδες που μοιράζονται μια τουαλέτα. Το γεγονός ότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη στη Μόρια, στο μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τους άρρωστους και για όσους έχουν ανάγκη , το επιβεβαίωσε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με μια απόφαση που εξέδωσε μετά από προσφυγή των ανθρωπιστικών οργανώσεων Pro Asyl και Refugee Support Aegean υποχρεώνει την Ελλάδα να απομακρύνει από τον καταυλισμό έναν βαριά ασθενή Αφγανό με την οικογένειά του, ένα θύμα βασανιστηρίων στη Συρία καθώς και ένα μικρό παιδί από το Αφγανιστάν και την οικογένειά του και να μεταφερθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Σύμφωνα με την Pro Asyl είναι η πρώτη απόφαση το τελευταίο διάστημα που το ΕΔΑΔ καταδικάζει την Ελλάδα για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Σε έναν χώρο που κάποτε ήταν στρατιωτική φυλακή στη Λέσβο ζουν 20.000 άνθρωποι ενώ ήταν για 3.000».

Με πληροφορίες από DW-Μαρία Ρηγούτσου

Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί της ΓΑΔΑ: Ήρθαν σε επαφή με μετανάστη φορέα του ιού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: