Κάποτε οι πρωθυπουργοί υποδέχονταν στο αεροδρόμιο το Άγιο Φως, τώρα τις μάσκες για τον κορωναϊό [εικόνα]

Στήριξη των μεταφορών ζητούν τέσσερις χώρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Η είδηση είναι απλή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη χθες Τρίτη, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχθεί μια πτήση της Aegean που δεν έφερνε ένα πρόσωπο αλλά πράγματα.

Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα θα λέγαμε ότι έρχεται το Άγιο Φως, αλλά σε εποχές κορωναϊού όλα έχουν αλλάξει στη ζωή μας.

Όχι, η πτήση ερχόταν από την Κίνα και μαζί της ερχόταν ένα φορτίο με προστατευτικές μάσκες και άλλα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πρόκειται για τις προσφορές μεγάλων εταιρειών που έχουν κινητοποιηθεί επιθυμώντας να συνεισφέρουν στον αγώνα της Ελλάδας να έχει τις λιγότερες δυνατές απώλειες με ανθρώπινες ζωές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου (Κ) και την σύζυγό του διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου (Α), κατά την άφιξη της πτήσης Cargo της Aegean από την Κίνα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου καθώς το Ίδρυμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να φτάσει το πολύτιμο φορτίο στην Αθήνα. Σε συνδυασμό με τα “Ελληνικά Πετρέλαια” τα οποία καλύπτουν το κόστος της μετάβασης στην Κίνα, προκειμένου να έχουμε στη διάθεσή μας αυτά τα υλικά.

Το Ίδρυμα κατέβαλε το κόστος του φορτίου (7,7 εκατομμύρια ευρώ). Οι 8,5 εκατομμύρια μάσκες είναι ένα κομμάτι από το σύνολο των 13,5 εκατομμυρίων μασκών που είναι η συνολική παραγγελία. Άλλες 1.700.000 έφτασαν την Δευτέρα με ειδική πτήση της Aegean.

Με την ίδια πτήση ήρθε στη χώρα μας υγειονομικός εξοπλισμός δωρεά του Ιδρύματος Λασκαρίδη και της κινεζικής Πρεσβείας.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required