Κανονικά το Αγιο Φως στην Ελλάδα: Κάποιοι ετοιμάζουν τη διανομή του… ντελίβερι

File photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Κανονικά, αν και όχι με την επισημότητα άλλων χρόνων, θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτόςστην Αθήνα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, δήλωσε στην ε ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης έσπευσε και πρωτοτύπησε και με ανάρτησή του ενημέρωσε τους δημότες του ότι ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Δήμου θα μεταφέρουν το Αγιο Φως στα σπίτια προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωναϊό.

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά, όχι με την  επισημότητα που γινόταν παλαιότερα και γιατί πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία, δήλωσε ο κ.Βλάσσης προσθέτοντας ότι  στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιβαίνει μόνο ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο βοηθός του και εκπρόσωπος της εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην Ελλάδα θα το παραλάβει ο ίδιος ο υφυπουργός Εξωτερικών, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ενώ «θα γίνει προσπάθεια να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδος, σίγουρα όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για να το μεταφέρουν, όποιες είναι προγραμματισμένες και όπου μπορεί να πάει θα πάει».

Κι εδώ παρεμβαίνει η πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, ο οποίος στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Αναστάσιμο Φως στο Σπίτι σας!».

Αναφέρει ο δήμαρχος:

«Το Μεγάλο Σάββατο με απόλυτο σεβασμό θα μεταφέρω το Αναστάσιμο Φως από το αεροδρόμιο στις εκκλησίες της πόλης μας.

Στην συνεχεία και δίχως να έρθετε στους ναούς, μένοντας σπίτι σας, κλιμάκιο της Διοίκησης του Δήμου μας θα σας μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Δίχως να βγείτε στους δρόμους με μεγάλη προσοχή θα σας ανάψουμε τα φαναράκια που θα έχετε αφήσει όσοι επιθυμείτε, έξω από τις πόρτες των πολυκατοικιών.

Η ενέργεια μας αυτή έχει ως στόχο να ενισχύσει τον αγώνα που δίνετε όλοι όσοι μένετε μέσα και το Άναστασιμο Φως να σημάνει την πραγματική ανάσταση στα σπίτια μας και στις ζωές μας. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

Για την ώρα όλοι να προμηθευτείτε κλειστού τύπου μεταλλικά Φαναράκια. Μένετε σπίτι και εμείς σας φέρνουμε το Αναστάσιμο Φως».

 

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή για να ξανανοίξουν οι εκκλησίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: