Καμπανάκι για την επόμενη μέρα η κοσμοπλημμύρα στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης [photos]

Οι πρώτες ώρες μετά την ανακοίνωση της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην παραλία Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Προβληματισμό για την επόμενη ημέρα της άρσης των μέτρων προκαλεί η -αναμενόμενη- «επέλαση» των κατοίκων των μεγαλουπόλεων σε σημεία που μέχρι πρότινος είχαν επιβληθεί περιορισμοί.

Ετσι, στις εικόνες του Παλαιού Φαλήρου την Κυριακή στην Αθήνα, ήρθαν να προστεθούν ανάλογες εικόνες και από την παραλία Θεσσαλονίκης καθώς πολύς κόσμος έσπευσε να απολαύσει τη βόλτα του ύστερα από τη χθεσινή άρση των σχετικών περιορισμών, χθες το βράδυ.

Μάλιστα όπως και οι φωτογραφίες και τα πλάνα των τηλεοπτικών σταθμών προδίδουν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν στην παραλία αρκετά πριν από τις 10 το βράδυ που ήταν και η επίσημη η ώρα άρσης των μέτρων.

Χθες, κατά την τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα το πρωί της Τρίτης αίρονται και τα μέτρα αποκλεισμού που είχαν επιβληθεί, εκτός από την παραλία Θεσσαλονίκης και  στα παραλιακά μέτωπα Βόλου και Πατρών.

Ηδη πάντως ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έχει προειδξποιήσει ότι η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου.

«Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την πορεία του ιού με ειδικά μαθηματικά εργαλεία ώστε να μπορούν έγκαιρα να προβλέψουν αν η άρση των μέτρων συνοδεύεται και από αντίστοιχα καλή εικόνα της επιδημιολογίας του ιού και στην κοινότητα.

«Εξακολουθούμε να αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούμε τα μέτρα απόστασης και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική.

Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα από την περιορισμένη κυκλοφορία του ιού και μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας», τόνισε ακόμη ο κ. Τσιόδρας.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Δημήτρης Τοσίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: