Κακόηχο τουρκικό τροπάρι δια στόματος Ακάρ: Παράνομη η στρατικοποίηση 16 νησιών, η Ελλάδα αθετεί τις διεθνείς συνθήκες

File Photo: Ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας κατά τη διάρκεια Συνόδου ομολόγων του στο ΝΑΤΟ. EPA/OLIVIER HOSLET




Τις γνωστές, προκλητικές όσο και αστείες τουρκικές θεωρίες περί παράνομης ελληνική στρατιωτικής παρουσίας σε 16 νησιά του Αιγαίου επανέλαβε ο Τούρκος Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Sozcu.

«Είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου, της καλής γειτονίας και της επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαλόγου με την Ελλάδα. Ωστόσο η στάση της Ελλάδας  στα ζητήματα καθιστά δύσκολο να βρούμε λύση σε ένα κοινό έδαφος», λέει ο Ακάρ που εγκαλεί και πάλι την Ελλάδα για «παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης» και χαρακτηρίζει εκ νέου παράνομη την στρατικοποίηση 16 νησιών.

«Δεν απειλούμε την Ελλάδα. Αλλά δεν θα δείξουμε αδυναμία στην άμυνά. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις Συνθήκες».

Από το γνωστό τουρκικό τροπάρι δεν λείπει ούτε και η εξοργιστική θεωρία -και αυτή εκπεφρασμένη πολλές φορές- περί αναντιστοιχίας χωρικών υδάτων και εναερίου χώρου:

«Από την άλλη πλευρά, αν και τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια, λένε ότι ο εναέριος χώρος είναι 10 μίλια. Αυτοί οι ισχυρισμού είναι κατά της καλής γειτονίας και τω διεθνών συμφωνιών. Δεν υπάρχει τέτοιο παράδειγμα ούτε στην ιστορία ούτε σήμερα, Αυτό δεν είναι λογικό. Δεν θα ανεχθούμε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας» αναφέρει ο Ακάρ.

Με πληροφορίες από Sozcu, Εθνος

Δεν την σταματά ούτε ο Κορωναϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε νέα παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: