Οικονομία και κορωναϊός στο επίκεντρο της σύσκεψης των αρχηγών υπό τον Αναστασιάδη

File Photo: Το Προεδρικό Μέγαρο, έδρα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώνει σήμερα το πρωί τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Η σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30, στο Προεδρικό Μέγαρο, και σε αυτήν θα συμμετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, και ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως έχει δηλώσει ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα οικονομικά του κράτους και τις προθέσεις του κράτους καθ` όσον αφορά την οικονομία. “Θα συζητηθούν τα οικονομικά όπως αυτά διαμορφώνονται λόγω της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού, που αναπόφευκτα επηρεάζει και την οικονομία της Κύπρου”, είπε ο Εκπρόσωπος.

Πρόκειται για μια ενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας, όπως αυτή αναμένεται να επηρεαστεί από την κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τις δυνατότητες που έχει το κράτος και τους σχεδιασμούς που γίνονται από το αρμόδιο Υπουργείο, σημείωσε ο κ. Κούσιος, προσθέτοντας πως αναμένεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα εκφράσουν τις απόψεις τους.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

“Στον αέρα” οι γεωτρήσεις της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ: Καθυστερήσεις λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: