Η Βρετανία πληρώνει ακριβά τον Τζόνσον: Οι Αρχές κατέγραψαν 563 νέους θανάτους σε μία ημέρα

File photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προεδρεύει τηλεδιάσκεψης. EPA, ANDREW PARSONS




Η Βρετανία κατέγραψε σε μία ημέρα 563 νέους θανάτους ασθενών που είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Ένα νέο ρεκόρ που σηματοδοτεί την επιτάχυνση του ρυθμού διασποράς του ιού, με το σύνολο των νεκρών στη χώρα να υπερβαίνει πλέον τους 2.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από την αρχή της πανδημίας, οι υγειονομικές αρχές έχουν καταγράψει 2.352 θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία και σχεδόν 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (29.474, ήτοι 4.324 επιπλέον κρούσματα).

Είναι μια οδυνηρή περίοδος για το έθνος λέει ο πρίγκιπας Κάρολος

O πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας, που ανάρρωσε από τη νόσο Covid-19, εξήρε την ανιδιοτελή αφοσίωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας του σε μια περίεργη και οδυνηρή, όπως τη χαρακτήρισε, περίοδο για το έθνος.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου βγήκε από την αυτοαπομόνωση τη Δευτέρα, αφού εμφάνισε, όπως είπε, «ευτυχώς… σχετικά ήπια συμπτώματα», ενώ σύμφωνα με το γραφείο του η κατάσταση της υγείας του είναι πλέον καλή.

Σε ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κάρολος ανέφερε ότι αν και έχει αναρρώσει, συνεχίζει να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη γενική απομόνωση. Η σύζυγός του Καμίλα, ηλικίας 72 ετών, το τεστ της οποίας έχει βγει αρνητικό, παραμένει επίσης σε αυτο-απομόνωση έως το τέλος της εβδομάδας, για το ενδεχόμενο να εκδηλώσει συμπτώματα.

«Καθώς όλοι μας (το) μαθαίνουμε, είναι μια περίεργη, εκνευριστική και συχνά οδυνηρή εμπειρία, όταν η παρουσία της οικογένειας και των φίλων δεν είναι πλέον δυνατή και οι κανονικές δομές της ζωής ξαφνικά καταρρέουν», επισήμανε.

«Σε μια τόσο πρωτόγνωρη και αγχωτική περίοδο στις ζωές όλων μας, η σύζυγός μου και εγώ σκεφτόμαστε ειδικά όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους υπό τόσο δύσκολες και ασυνήθιστες συνθήκες και εκείνους που πρέπει να υπομείνουν την ασθένεια, την απομόνωση και τη μοναξιά» σημειώνει ο Κάρολος, από το σπίτι του στη Σκωτία.

Ο 71χρονος πρίγκιπας αποτίνει φόρο τιμής στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι οποίοι, όπως τονίζει, βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστια πίεση και κίνδυνο, ενώ υπογραμμίζει ότι η «πλήρης, ανιδιοτελής αφοσίωση στο καθήκον» κάνει το έθνος περήφανο.

«Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά απαιτητική κατάσταση, που όλοι μας έχουμε επίγνωση ότι απειλεί τον βιοπορισμό, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπατριωτών μας».

«Κανείς μας δεν μπορεί να πει πότε αυτό θα τελειώσει, όμως θα τελειώσει».

Ο Χάρι Πότερ έρχεται προς διάσωση των βαριεστημένων παιδιών

Η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είναι πεπεισμένη πως ο πολυαγαπημένος της χαρακτήρας Χάρι Πότερ, της ομώνυμης σειράς βιβλίων, θα ασκήσει πάλι τη μαγεία του πάνω στα βαρύθυμα από την πλήξη του κατ’ οίκον περιορισμού παιδιά σε τούτες τις δύσκολες ώρες της πανδημίας.

Μέσα στον Απρίλιο, «ο Χάρι Πότερ κι η Φιλοσοφική Λίθος, το πρώτο από τα βιβλία της σειράς με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο, θα είναι διαθέσιμο δωρεάν ως ηλεκτρονικό (ebook) και ακουστικής έκδοσης βιβλίο (audiobook), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας να βοηθηθούν οι γονείς, οι τροφοί, και οι δάσκαλοι των παιδιών να διασκεδάσουν και να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών, ανακοίνωσε σήμερα η Ρόουλινγκ.

Η ακουστική έκδοση του βιβλίου θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, τα ισπανικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα ιαπωνικά, με την αγγλική απόδοση από τον μεγάλο Βρετανό ηθοποιό Στίβεν Φράι να είναι διαθέσιμη και στη Βόρεια Αμερική για πρώτη φορά.

Ο νέος σύνδεσμος Harry Potter At Home, που θα απευθύνεται στα μικρότερα παιδιά και θα λειτουργήσει στο WizardingWorld.com, επίσημο ιστότοπο των θαυμαστών του Χάρι Πότερ και της κινηματογραφικής του μεταφοράς στη σειρά Fantastic Beasts .

«Οι δάσκαλοι, οι γονείς κι οι τροφοί των παιδιών αγωνίζονται για να κρατήσουν τη ζωή των μικρών σε όσο πιο ομαλό επίπεδο και όσο πιο χαρούμενη γίνεται. Κι όσο όλοι μας είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας, μας αξίζει λίγη μαγεία», προσθέτει η Ρόουλινγκ.

«Ευελπιστώ αυτές οι πρωτοβουλίες να δώσουν στα παιδιά κι ακόμη και στους μεγάλους μία χαρούμενη διασκέδαση κατά τις ώρες του επιβεβλημένου εγκλεισμού στα σπίτια», επεσήμανε η συγγραφέας του εκδοτικού αυτού φαινομένου στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας, που έχει πουλήσει πάνω από 500 εκατ. αντίτυπα σε 80 γλώσσες και έχει δημιουργήσει έναν κύκλο εργασιών 7 δισεκ. δολαρίων στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Συγκλονίζει ο θάνατος 13χρονου από κορωναϊό στη Βρετανία: Νόσησε και πέθανε μέσα σε μία εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: