Η μάχη γιατρών και νοσηλευτών στη ΜΕΘ στο “Παπανικολάου” με την κάμερα της ΕΡΤ3 [video]

File Photo: EPA/Zoltan Balogh HUNGARY OUT
Η μάχη είναι διαρκείας. Χωρίς τελειωμό, μόνο με ανάπαυλες παλεύουν γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Οι πραγματικά έντονες στιγμές καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Φρόσως Βαρβάρα και την κάμερα της ΕΡΤ3.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ethnos.gr o τηλεοπτικός φακός της ΕΡΤ3 βρέθηκε στην εντατική του νοσοκομείου, όπου γιατροί και νοσηλευτές δίνουν αγώνα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όπως αυτή του 68χρονου κ. Δημήτρη που πρόσφατα αποσωληνώθηκε και χαιρετά την κάμερα. Η νοσηλεύτρια που τον επιβλέπει, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, εμφανίζεται να του εύχεται περαστικά και να πάνε όλα καλά. Τον βοηθά να ασκηθεί και να πάρει όλα τα φάρμακά του. Εκείνος είναι ανυπόμονος και τη ρωτά πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

H επιβλέπουσα γιατρό του, Αθηνά Λαυρεντιάδου, ο κ. Δημήτρης είναι πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ όταν οι ασθενείς προοδεύουν, είμαστε ευτυχισμένοι», δηλώνει χαρακτηριστικά, με συγκίνηση στον λόγο της.

Οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Όπως λέει ο Στέφανος Παπουτσής, προϊστάμενος της ΜΕΘ, «δεν αντέχεις παραπάνω από 2,5 ώρες σε αυτές τις συνθήκες. Ιδρώνεις, έχεις την αίσθηση του κλειστού χώρου, εισπνέεις διοξείδιο οπότε αρχίζεις και ζαλίζεσαι, δεν μπορείς». Οι στιγμές είναι έντονες μέσα στη ΜΕΘ. Γιατροί και νοσηλευτές αγγίζουν και μιλούν συνεχώς στους ασθενείς και ελέγχουν τους αναπνευστήρες τους. «Είναι αρκετά επίπονη διαδικασία, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως το να φοράς τον εξοπλισμό, δεν μπορείς να κάνεις τις κινήσεις που ήσουν συνηθισμένος να κάνεις.

Ακόμη και η αναπνοή είναι δύσκολη σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρέπει να βάλεις και έξτρα στολή για να κάνεις κάποιες αποστειρωμένες ενέργειες στους ασθενείς. Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτείς πολλές φορές», λέει ο εντατικολόγος Βαγγέλης Καϊμακάμης.

Με πληροφορίες από ert3.gr και ethnos.gr

Οι ήρωες πίσω από τις μάσκες πανηγυρίζουν για ασθενή που βγαίνει νικητής από τη ΜΕΘ του Θριασίου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal