Η Κύπρος τιμά την 1η Απριλίου υπό… τον κορωναϊό: Κατάθεση στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης καταθέτει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία. ΚΥΠΕ / ΓΤΠ – Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κατέθεσαν σήμερα στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Προηγήθηκε η Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, χωρίς παρουσία κόσμου και χωροστατούντος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγόριου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προέβη σε δήλωση ενώ σε σύντομη τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως σήμερα “αποτίουμε φόρο τιμής, σε εκείνους που θυσιάζοντας την ίδια τη ζωή τους, μας άφησαν παρακαταθήκη υπόδειγμα αγώνα, πίστης και υπέρτατης αγάπης προς την πατρίδα, φάρο στους αγώνες όπου εμείς, μέσα σε άλλες συνθήκες, καλούμαστε σήμερα να μετρήσουμε τη ψυχή μας”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τιμάται σήμερα η Εθνική Επέτειος της 1ης Απριλίου του 1955. Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου και υπό το φως των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοινώθηκε ότι στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα θα καταθέσουν το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και λίγο αργότερα ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Η Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου και θα χωροσττήσει εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Με δύο αναπνευστήρες ενισχύεται η ΜΕΘ του ΓΝ Πάφου σύμφωνα με τον διευθυντή του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: