Η κατάσταση στην Αμερική από στιγμή σε στιγμή γίνεται χειρότερη: Ξεπέρασαν τους 5.000 οι νεκροί, 215.417 τα κρούσματα

Ένας γιατρός κοιτάζει στο …άπειρο από το νοσοκομείο Mount Sinai της Νέας Υόρκης… EPA, JUSTIN LANE




Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πάνω από 215.000 έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 05:35 (ώρα Ελλάδας), με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το πανεπιστήμιο, καταγράφονταν 215.417 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και 5.116 από αυτούς υπέκυψαν.

Μέσα σε 24 ώρες, πέθαναν 884 άνθρωποι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, αριθμός που αποτελεί τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό στις ΗΠΑ μέχρι σήμερα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης στις ΗΠΑ, καθώς η κυβέρνησή του δυσκολεύεται ολοένα περισσότερο να σταματήσει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19 στη χώρα, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματά της θα είναι τουλάχιστον 100.000.

«Ασφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε χθες Τετάρτη [τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας] στον Λευκό Οίκο.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Η Κίνα «λέει ψέματα», ο κόσμος πληρώνει τα λάθη της, λένε οι Αμερικανοί νομοθέτες: Επικρίνει το Πεκίνο ο Πομπέο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: