Η FIFA ενώνει τις δυνάμεις της μαζί με τον ΟΗΕ και τον ΠΟΥ στην διεθνή καμπάνια Be Active

FILE PHOTO:Το logo της Fifa. EPA, STEFFEN SCHMIDT




Η διεθνής καμπάνια “Be Active”, τα προγράμματα της οποίας υλοποιούνται επιτυχώς την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την απομόνωση των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Πλέον, το ζητούμενο είναι να καταφέρνουν να μένουν οι πολίτες δραστήριοι και υγιείς μέσα στο σπίτι τους, με τη FIFA, τον ΟΗΕ, τον ΠΟΥ και την ΕΠΟ να καταθέτουν προτάσεις για εξάσκηση κατ’ οίκον στους πολίτες.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε: «Είμαστε πανευτυχείς που το ποδόσφαιρο στηρίζει σθεναρά τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη ζητώντας από όλους να παραμένουν δραστήριοι και υγιείς στο σπίτι τους, αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η FIFA ζητά από την ποδοσφαιρική κοινότητα, από τις ομοσπονδίες-μέλη και τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, να δείξουν τη στήριξή τους, βάζοντας στην άκρη τις αντιπαλότητες και επιδεικνύοντας μια νέα μορφή αλληλεγγύης, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον κορωνοϊό. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα όχι μόνο για τη σημερινή μέρα, αλλά για κάθε μέρα».

Ο Πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο επισήμανε: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτό που πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλους είναι ότι προέχει η υγεία. Η FIFA με υπερηφάνεια στηρίζει τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην προσπάθεια ενίσχυσης της καμπάνιας #BeActive, ενώ μας γεμίζει χαρά το ότι η ποδοσφαιρική κοινότητα διαδραματίζει και αυτή ενεργό ρόλο στην εμπέδωση αυτού του μηνύματος σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά είμαστε όλοι συμπαίκτες, παίζουμε με ομαδικότητα και θετική ενέργεια και θα βγούμε νικητές».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Ανχάνομ Γκεμπρεγιέσους, υπογράμμισε: «Ο Π.Ο.Υ. συνεργάζεται με υπερηφάνεια, ως μέλος της οικογένειας του ΟΗΕ, με τη FIFA και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, προωθώντας το ποσό σημαντικό είναι να παραμένουμε δραστήριοι τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Η καμπάνια #BeActive στηρίζει την προσπάθεια του Π.Ο.Υ. ώστε όλοι να παραμένουν υγιείς στο σπίτι».

Το εναρκτήριο λάκτισμα της καμπάνιας έδωσαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι οποίες ζήτησαν από τους φιλάθλους να αφήσουν στην άκρη τις αντιπαλότητές τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καμπάνια #BeActive στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πάρουν «πάσα» συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία και άλλες ομάδες, μεταξύ αυτών η Κλουμπ Αμέρικα, η Γουαδαλαχάρα, η Γκουοάν Πεκίνου, η Σαγκάη Σένχουα, η Μοχούν Μπαγκάν, η Ιστ Μπενγκάλ, η Μέλμπουρν Σίτι, η Σίντνεϊ, η Όκλαντ Σίτι, η Τιμ Γουέλινγκτον, η Ρίβερ Πλέιτ, η Μαρσέιγ, η Μαζεμπέ, η Φλαμένγκο και η Παλμέιρας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας Be Active, διάσημοι ποδοσφαιριστές στέλνουν το παρακάτω μήνυμα: «Αυτή την ώρα ακόμα και οι αντίπαλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους. Πρέπει να κρατάμε απόσταση, χωρίς όμως να χάνουμε τον στόχο. Μπορούμε να επιδείξουμε αλληλεγγύη παραμένοντας δραστήριοι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τηρούμε τις οδηγίες που εκδίδει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η εξειδικευμένη υπηρεσία υγείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), η παγκόσμια υπερκείμενη αρχή του ποδοσφαίρου, συνεργάζονται στενά για την προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής μέσω του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η σχετική ανακοίνωση αναφερει: «Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) ενώνει τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στηρίζει τη διεθνή καμπάνια #BeActive των Ηνωμένων Εθνών, ενθαρρύνοντας τους πάντες να παραμένουν Υγιείς στο Σπίτι (#HealthyAtHome) στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μάχη ενάντια στον COVID-19, σήμερα αλλά και κάθε μέρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει σωματική δραστηριότητα στους υγιείς ενήλικες τουλάχιστον 30 λεπτά και στα παιδιά τουλάχιστον 60 λεπτά καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις καμπάνιες #BeActive και #HealthyAtHome περιλαμβάνονται προτάσεις, ώστε σε συνδυασμό με οποιαδήποτε άλλη μορφή αναψυχής, όλοι οι πολίτες να παραμένουν υγιείς στο σπίτι. Οι κυριότερες δράσεις είναι:

1. Κάντε online μαθήματα γυμναστικής

2. Χορέψτε

3. Παίξτε βιντεοπαιχνίδια που περιλαμβάνουν σωματική δραστηριότητα

4. Κάντε σχοινάκι

5. Εξασκείστε τη μυϊκή σας δύναμη και κάντε ασκήσεις ισορροπίας».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: