Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η απόφαση του Ανωτάτου για τις περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, η παραδοχή ότι περιστατικά κορωνοϊού εντοπίζονται και σε φούρνους και υπεραγορές, η σύσκεψη στο Προεδρικό για θέματα οικονομίας και οι εξελίξεις διεθνώς με την πανδημία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η μεγάλη ανατροπή» και γράφει ότι το Ανώτατο άναψε κόκκινο στις επιστροφές των μισθών στο δημόσιο, φιλοξενώντας και δηλώσεις του Εισαγγελέα και άλλων αρμοδίων. Αλλού αναφέρει πως 31 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες και ότι κρούσματα βρέθηκαν σε φούρνους και υπεραγορές. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο δήμαρχος Πάφου καταγγέλλει μαυραγορίτικη αγορά στα τεστ κορωνοϊού και καλεί τους αρμοδίους να παρέμβουν.

«Νόμιμο το ψαλίδισμα μισθών στο Δημόσιο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας λέει ότι η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο. Αλλού αναφέρει ότι γίνεται έρευνα κατά της Ανόρθωσης για προπόνηση παρά την καραντίνα και ότι τα αρμόδια υπουργεία είχαν ενημερωθεί. Ο «Π» αλλού γράφει για τις αποφάσεις του Eurogroup και πως επωφελείται η Κύπρος.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Βήμα – βήμα ο επαναπατρισμός» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η διαδικασία θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χαθεί ο έλεγχος με όσους θα επιστρέψουν και ότι λήφθηκαν οι συμβουλές των ειδικών. Αλλού αναφέρεται σε κύμα παραιτήσεων από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και ότι έγιναν και νέες τοποθετήσεις με τον Μιχάλη Κατσουνωτό να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΥΚΑΝ. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρεται σε ‘προκλητική κοροϊδία’ κατά των εφημερίδων με την απόφαση για στήριξη εν μέσω πανδημίας και μείωσης πωλήσεων.

«Μεγάλη Δευτέρα για την οικονομία στο Προεδρικό» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφερόμενη στη συνάντηση κομμάτων με τον ΠτΔ, παρουσία του ΥΠΟΙΚ και του Διοικητή της ΚΤ. Αλλού αναφέρει ότι σε συνθήκες υψηλού ρίσκου διαβιούν 6,000 ηλικιωμένοι σε στέγες ευγηρίας. Η «Χ» προβάλλει ακόμη μαρτυρίες φοιτητών στο εξωτερικό εν μέσω καραντίνας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Ένα μεγάλο όχι στους δημοσίους υπαλλήλους» γράφει για την απόφαση του Ανωτάτου για τις περικοπές. Αλλού αναφέρει πως χθες εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα και τρία στα κατεχόμενα. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας αναρρώνει μετά την έξοδό του από την εντατική.

ΚΥΠΕ / Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: