Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η πιθανή επέκταση των μέτρων μέχρι τα τέλη Απριλίου και η μετακίνηση του εορτασμού του Πάσχα για τον Μάιο, καθώς και η ικανοποίηση από τα πρώτα θετικά μηνύματα σε σχέση με την απόδοση των μέτρων για περιορισμό του κορωνοϊού, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η εφαρμογή για κινητά για τον COVID-19, τα κρούσματα παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο, το κόστος των διαγνωστικών τεστ και η κατάσταση της υγείας του Βρετανού Πρωθυπουργού.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μεγαλώνουν τα χαμόγελα – Παραμένουν τα μέτρα μέχρι Μάιο» γράφει στο κύριο θέμα της ότι για δεύτερη συνεχή μέρα τα κρούσματα κυμαίνονται κάτω του 20, στα οποία περιλαμβάνονται ένα νεογνό στο Μακάρειο, γιατρός στο Κέντρο Θαλασσαιμίας και μέλος της Προεδρικής Φρουράς. Σε άλλο θέμα γράφει για εκ περιτροπής κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου. Επίσης λέει ότι επανέρχονται σιγά σιγα τα τμήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Η Ανάσταση θα έρθει ένα μήνα αργότερα» και γράφει για εισήγηση της Κυβέρνησης που βρίσκει θετική ανταπόκριση από την Ιερά Σύνοδο. Ακόμη αναφέρεται στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Ιχνηλάτης» που στοχεύει στον περιορισμό του COVID-19 και γράφει ότι δεν είναι «Μεγάλος Αδελφός». Αλλού γράφει για την «επίθεση» του κορωνοϊού στα νοσοκομεία και το κρούσμα στο Μακάρειο.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα» και γράφει για συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω των περιορισμών, ενώ λέει ότι συνεχίζεται η επέλαση του ιού στα νοσοκομεία. Επίσης κάνει λόγο για αύξηση κρουσμάτων παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο. Αλλού λέει ότι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν στο ψυγείο προσφορές για έργα, ταξίδια και μη απαραίτητα έξοδα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Καμία χαλάρωση μέχρι τέλος Απριλίου» αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι καθοριστικές αναμένεται να είναι οι επόμενες ημέρες σε σχέση και με τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, αφού οι ειδικοί εκτιμούν ότι παρά τα όποια χαμηλότερα κρούσματα, εντούτοις δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. Ακόμη αναφέρεται στην πρόταση του ΑΚΕΛ για την οικονομία και τους εργαζόμενους. Αλλού γράφει για πλαφόν στα τεστ για στον κορωνοϊό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Το Πάσχα πιθανόν να ‘μετακινηθεί’» και γράφει ότι τα περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν πιθανότατα μέχρι το τέλος Απριλίου. Ακόμη γράφει ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζόνσον μπήκε στην εντατική καθώς η κατάσταση του χειροτέρεψε. Επίσης γράφει για διαφωνία ΕΕ με τους σχεδιασμού για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

ΚΥΠΕ / Αντώνης Γκιλδάκης
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: