Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ
Τα θέματα του κορωνοϊού και οι εξελίξεις διεθνώς κυριαρχούν και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Γίνεται αναφορά στα νέα κρούσματα, στη χορήγηση του σκευάσματος avigan σε ασθενείς στην Κύπρο, στις οικονομικές εξελίξεις και τα ομόλογα.

H «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «20 Κύπριοι ασθενείς δοκιμάζουν νέο φάρμακο κατά του κορωνοϊού» και γράφει πως Κύπριος γιατρός που ασθένησε ζήτησε να του φέρουν το avigan από την Ιαπωνία και η χώρα ανταποκρίθηκε και ότι η Κύπρος είναι μια από τις χώρες παγκοσμίως στις οποίες δοκιμάζεται το σκεύασμα. Αλλού γράφει για κραυγή αγωνίας νοσηλευτών που λένε πως ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ζητούν παρέμβαση. Η «Α» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις συστάσεις της Κεντρικής προς τις τράπεζες για να μην δοθούν μερίσματα.

«Ξέσπασε εμφύλιος από απειλές Καρροτσάκη» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης», που αναφέρει ότι είναι στα άκρα οι σχέσεις του ΟΚΥπΥ με τους επαγγελματίες υγείας, ενώ στη διένεξη παρενέβη ο Υπουργός Υγείας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για τις καταγγελίες από νεαρό για αστυνομική βία. Ο «Π» γράφει, επίσης, για την έκδοση νέων ομολόγων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Κρας τεστ για την οικονομία» ο «Φιλελεύθερος» γράφει ότι επεκτείνονται τα μέτρα στήριξης και αναζητούν λύσεις και ρευστό στο Υπουργείο Οικονομικών. Αλλού αναφέρεται σε επίθεση του ιού στο Μακάρειο και ότι ο νοσηλευτής που νόσησε ζητούσε να του κάνουν το τεστ αλλά του έλεγαν ότι δεν χρειάζεται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη σύλληψη στη Λεμεσό ατόμων που “έστησαν” παράνομα sms για διακίνηση.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οδηγίες αλαλούμ στα δημόσια νοσηλευτήρια» και αναφέρεται στην επιστολή νοσηλευτών στον Υπουργό Υγείας για επιστολή από τον ΟΚΥπΥ. Αλλού γράφει για εγκληματική καθυστέρηση στον επαναπατρισμό φοιτητών. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στις προτάσεις του ΑΚΕΛ με στόχευση την απασχόληση.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Εκκληση Υπουργού Υγείας για ηρεμία» και αναφέρεται σε παρέμβαση του Υπουργού στην διένεξη επαγγελματιών υγείας με τον ΟΚΥπΥ. Αλλού γράφει για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι οι προσευχές μπορούν να γίνονται από το σπίτι και την ευχή ο Θεός να μας βοηθήσει στην πανδημία. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι χθες ανακοινώθηκαν 29 νέα κρούσματα στην Κύπρο.

Με τίτλο «Τρίτο ομόλογο τη Μεγάλη Τετάρτη» η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι θα δανειστεί εσωτερικά η Κυβέρνηση για ενίσχυση της ρευστότητας. Αλλού γράφει πως η πανδημία γονάτισε τις βιομηχανίες στην Ελλάδα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η εισαγωγή στα πανεπιστήμια και οι παγκύπριες ανησυχούν τους αρμοδίους.

ΚΥΠΕ / Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal