Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, με το θέμα των ασυμπτωματικών και τον εντοπισμό κρουσμάτων σε επιχειρήσεις, αλλά και οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τη στάση ιεραρχών, όπως επίσης θάνατοι πολιτών από άλλες ασθένειες, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το πλάνο δράσης για τον τουρισμό, η ένεση 750 εκ. ευρώ στα κρατικά ταμεία και οι κρατικές εγγυήσεις.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Σύγκρουση κορυφής στην Εκκλησία» γράφει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος “τρίζει τα δόντια” στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και στον Χωροεπίσκοπο Τριμυθούντος Βαρνάβα για την παρακοή των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα γράφει για έκτακτο πλάνο δράσης στον τουρισμό, που εφαρμόζεται τον Ιούλιο. Ακόμη, γράφει ότι ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε υπεραγορά και σε μονάδα παραγωγής αρτοποιείου.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ασύμμετρη η απειλή των ασυμπτωματικών» και γράφει ότι γύρω στο 17% των φορέων στην Κύπρο είναι «κρυφοί» χωρίς βήχα και πυρετό. Αλλού γράφει ότι αλλάζει ο τρόπος θανάτωσης ζώων, με τη σφαγή kosher να εφαρμόζεται μέχρι τον Δεκέμβριο. Επίσης αναφέρεται σε φωτιά σε διαμέρισμα ηλικιωμένου στον Άγιο Ανδρέα.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Τρομακτικές διαστάσεις» και γράφει ότι νέα επιφυλακή για την εξάπλωση του ιού φέρνουν τα κρούσματα σε χώρους συγκέντρωσης πολιτών. Ακόμη γράφει για πληθώρα παραπόνων για τα εξώδικα των 300 ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε 12 μήνες θα αναπτυχθεί το εμβόλιο κατά του COVID-19.

H «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι» γράφει στο κύριο θέμα της για καταγγελία προς την εφημερίδα από επαγγελματία υγείας που δηλώνει ότι σημειώνονται καθημερινά θάνατοι πολιτών από άλλες ασθένειες πέραν του κορωνοϊού, οι οποίοι μένουν αβοήθητοι λόγω της χαώδους κατάστασης στα νοσοκομεία. Επίσης, αναφέρεται σε στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ΚΕΔΙΠΕΣ. Αλλού γράφει ότι εξαναγκάστηκαν να πάρουν επιπρόσθετα μέτρα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Ειδικός: Να αναμένετε εκτίναξη κρουσμάτων» και γράφει ότι επιβεβαιώθηκαν κρούσματα τόσο σε πολυσύχναστη υπεραγορά της Λευκωσίας, όσο και σε φούρνο στη Λάρνακα. Ακόμη γράφει ότι 2.000 άτομα επαναπατρίζονται μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Αλλού αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει τους Κύπριους ανυπάκουους.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ένεση 750 εκατ. στα κρατικά ταμεία» και γράφει για δανεισμό από τις τράπεζες με επιτόκιο γύρω στο 0,5%, ενώ ενισχύεται η ρευστότητα για κάλυψη των αναγκών. Επίσης αναφέρει ότι ο κορωνοϊός οδηγεί σε έξαρση της φτώχειας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βρέθηκε η λύση για τις κρατικές εγγυήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Μεγάλης Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: