Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα που αφορούν την πανδημία προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Κυριαρχεί η κατάσταση στα νοσοκομεία και τα στατιστικά για τα κρούσματα, η επικοινωνία Αναστασιάδη- Ακιντζί, οι χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, αν αυτές τελικά επέλθουν και υπό ποιες προϋποθέσεις. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, κυρίως επιστήμονες και ειδικούς.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «10 μέρες πτωτικής πορείας» και προβάλλει τις δηλώσεις των ειδικών ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του επιδημιολόγου Μιχάλη Βωνιάτη που επισημαίνει ότι δεν θα επανέλθουμε σύντομα στην ομαλότητα. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι η κρίση στον τουρισμό φέρνει τεράστιες αλλαγές.

«Η πανδημία υπερψηφίζει Πρόεδρο και Υπουργούς» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που φιλοξενεί δημοσκόπηση για λογαριασμό του από την Retail Zoom, με βάση την οποία το 68% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο ΠτΔ εκτελεί καλά ή άψογα τα καθήκοντά του. Αλλού αναφέρεται στο σχεδιασμό για φιλοξενία περιστατικών σε ξενοδοχεία. Ο «Π» αλλού γράφει ότι ο ΠΟΥ θεωρεί πως είναι πρόωρη η χαλάρωση των μέτρων.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τεστ όλων στα νοσοκομεία» γράφει για αγώνα δρόμου για να ελεγχθούν 6.500 εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία . Αλλού φιλοξενεί δημοσκόπηση που καταδεικνύει ότι 6 στους 8 εγκρίνουν τα μέτρα που λήφθηκαν. Ο «Φ» σε άλλο θέμα αναφέρεται στις γεωτρήσεις που συνεχίζει η Άγκυρα εν μέσω πανδημίας.

«Ύψιστος γνώμονας η δημόσια υγεία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφερόμενη στην τηλεδιάσκεψη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος για την πανδημία. Αλλού αναφέρει ότι ολιγομελής αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Μισιαούλη και Καβάζογλου. Η «Χ» προβάλλει ακόμη την κατάσταση στην οποία διαβιούν οι Κύπριοι ρομά.

Η αγγλόγλωσση ‘’Sunday Mail’’ με τίτλο «Έρχεται αύξηση του εγκλήματος» γράφει ότι θα πρέπει να αναμένεται αύξηση λόγω και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν αρκετοί και φιλοξενεί δηλώσεις ειδικών. Αλλού αναφέρει για τα 21 περιστατικά που ανακοινώθηκαν χθες και την αναφορά των επιστημόνων ότι η εικόνα είναι αισιόδοξη. Επίσης προβάλλει τις δυνατότητες για ηλεκτρονική διακυβέρνηση εξαιτίας της κρίσης.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Οδικός χάρτης επιστροφής στην κανονικότητα» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι έγιναν οι πρώτες σκέψεις για άρση κάποιων μέτρων αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Αλλού αναφέρει ότι είναι βαρύς ο φόρος θανάτους στην παροικία της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης η «Κ» αναφέρει σε άλλο ρεπορτάζ ότι ανησυχούν οι τράπεζες από πιθανές απολύσεις δανειοληπτών το 2021.

Η «Σημερινής της Κυριακής» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ψάχνουν τα χρήματα για το σχέδιο διάσωσης» και αναφέρεται στο πακέτο που ενέκρινε το Eurogroup και πως μπορεί να επωφεληθεί η Κύπρος. Αλλού γράφει πως οι παγκύπριες εξετάσεις θα γίνουν και δεν θα χαθεί η χρονιά. Επίσης σε άλλο θέμα γράφει για την πολιτική της Άγκυρας στα Βαλκάνια.

ΚΥΠΕ / Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: