Οι επιλογές Τζόνσον στέλνουν σωρηδόν στο ταμείο ανεργίας τους Βρετανούς: 1 εκατ. αιτήσεις σε δυο εβδομάδες

Εκθεσιακός χώρος στο Λονδίνο καθώς μετατρέπεται σε νοσοκομειακό. MOD/CROWN COPYRIGHT HANDOUT EDITORIAL




Σχεδόν 1 εκατομμύριο πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν υποβάλει αιτήσεις για απόκτηση του ενιαίου κρατικού επιδόματος στήριξης, λόγω απώλειας ή μείωσης εργασίας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας, από τις 16 Μαρτίου που δόθηκε η οδηγία εργασίας από το σπίτι το αρμόδιο τμήμα έχει δεχθεί 950.000 αιτήσεις, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες οι αιτήσεις ανέρχονται συνήθως στις 100.000 για το ίδιο διάστημα.

Το ενιαίο επίδομα, ονομαζόμενο Universal Credit, έχει συνενώσει σε μία μηνιαία πληρωμή μια σειρά επιδομάτων για δικαιούχους εργάσιμης ηλικίας, όπως το επίδομα ανεργίας, το επίδομα στέγασης και το επίδομα τέκνων.

Η Κυβέρνηση δήλωσε ότι εργάζεται αδιάκοπα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν βρεθεί σε οικονομική ανάγκη λόγω του κορωνοϊού, αλλά οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης την καλούν «να ξυπνήσει» και να κάνει ακόμα περισσότερα και πιο γρήγορα για όσους κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση προειδοποιείται, εξάλλου, ότι μία στις πέντε μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσε να πάψει να λειτουργεί μέσα στον επόμενο μήνα λόγω της ραγδαίας πτώσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Έχει αναφερθεί επίσης ότι έξι στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν απόθεμα ρευστού παρά μόνο για τρεις μήνες, εν μέσω καταγγελιών ότι οι τράπεζες δε χορηγούν με ευκολία τα νέα δάνεια τα οποία εξήγγειλε ο Υπουργούς Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Ο κ. Σούνακ έχει ανακοινώσει ένα πρόγραμμα κυβερνητικών εγγυήσεων αυτών των νέων δανείων λόγω κορωνοϊού ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αθανάσιος Γκαβός
Λονδίνο, Βρετανία

Γιατί ο Ερντογάν θυσιάζει την Τουρκία: Πόσοι πρέπει να πεθάνουν από τον κορωναϊό πριν λάβει σοβαρά μέτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: