Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη στο θέμα του κορωναϊού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός στο CNN

File Photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη του στο κανάλι CNN. Φωτογραφία Μέγαρο Μαξίμου




«Είχαμε την απόλυτη συνεργασία των Ελλήνων και θέλω να τους ευχαριστήσω», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

Αναφορικά με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορονοϊού και πρόσθεσε ότι κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα και τα ιδρύματα, είχαμε πολλές δωρεές και θέλω να τους ευχαριστήσω.

Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι «δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς, έχουμε ημερήσια ενημέρωση από τους ειδικούς» με ακρίβεια για το τι συμβαίνει και είναι «ανακουφιστικό μετά από μία δεκαετία λαϊκισμού να μιλούν οι ειδικοί και όχι οι δαιμονοποιημένοι τεχνοκράτες να μας οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις».

Σε ερώτηση για τη διαφορά προσέγγισης από άλλους ηγέτες όπως αυτή του προέδρου της Βραζιλίας, που δεν πιστεύει στις κοινωνικές αποστάσεις, κάνει χειραψίες… «Τι θα του λέγατε αν τον συναντούσατε σε μια διάσκεψη των G20», ρώτησε η Κριστιάν Αμανπούρ.

«Εύχομαι η Ελλάδα να είναι μέλος του G20 πολύ σύντομα, δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη. Θα του έλεγα πως διαπράττει ένα μεγάλο λάθος γιατί αυτός ο ιός εξαπλώνεται ως μια πυρκαγιά και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τον σταματήσουμε κι αυτός είναι η κοινωνική απόσταση και να λες στους ανθρώπους την αλήθεια». Επεσήμανε πως δεν ξέρει αν είναι διαφορετικές οι παραδοχές λόγω κλίματος στη Βραζιλία αλλά ο ίδιος έχει μια μεγάλη ευθύνη.

Επανέλαβε επίσης πως το παν είναι η προστασία των ανθρώπινων ζωών παρά και το μεγάλο κόστος από τη λήψη των μέτρων και τόνισε πως «Δε θέλουμε το σύστημα υγείας μας να κατακλυστεί από αρρώστους και να επιλέγουμε ποιος θα έχει αναπνευστήρα και ποιος όχι, δεν θέλουμε κάποιοι τραγικά να χάνουν τη ζωή τους».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο κατέγραψε η Τουρκία: 277 νεκροί, το 60% των κρουσμάτων στην Πόλη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: