Η Ελλάδα να μην αναλάβει νέα χρέη: Τί γράφει ο γερμανικός Τύπος για την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη

File Photo: “Μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ το ύψος των χρεών και χώρες σαν την Ελλάδα δεν έχουν κανένα περιθώριο να καταρτίσουν ολοκληρωμένα προγράμματα βοήθειας:, λένε Γερμανοί οικονομολόγοι. @amnanews @amna_news




Για την επιβάρυνση της Ελλάδας από χρέη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κάνει λόγο δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.

Και επισημαίνει:

  • «Η Αθήνα δεν υπολογίζει σε κορωνοομόλογα πλέον. Για την ελληνική κυβέρνηση το κυριότερο είναι να μπορεί να πάρει πιστώσεις με χαμηλά επιτόκια ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη ρευστότητα. Ο οικονομολόγος Μίχαελ Λάντεσμπαν από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Συγκρίσεων τονίζει πως για υπερχρεωμένα κράτη όπως είναι η Ελλάδα, σημαντικό είναι να μην μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το βουνό των χρεών αλλά να μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί μέσω νέων προγραμμάτων, όπως για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, τα οποία θα χρηματοδοτούνται από κοινού με την ΕΕ».

Και η εφημερίδα συνεχίζει:

  • «Ο συνάδελφός του Φίλιπ Χαϊμπέργκερ, πιστεύει πως ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις από ένα νέο Ταμείο θα μπορούσαν να προσπορίσουν στην Ελλάδα νέα οικονομικά μέσα. Μια τέτοια λύση θα ήταν προς όφελος της Γερμανίας και της Αυστρίας διότι το σημαντικό είναι να σωθεί το κοινό νόμισμα. Μέσα στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες θα μπορούσε να αυξηθεί πολύ το ύψος των χρεών και χώρες σαν την Ελλάδα δεν έχουν κανένα περιθώριο να καταρτίσουν ολοκληρωμένα προγράμματα βοήθειας».

Με πληροφορίες από DW-Μαρία Ρηγούτσου

Η Ούρσουλα προειδοποιεί: Αν δε δράσουμε συλλογικά, η ανάκαμψη δεν θα είναι συμμετρική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: