Η εφημερίδα Le Figaro για το τηλεοπτικό σποτ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο: Συνέβαλε στην πειθαρχία των Ελλήνων

File photo: Ο ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος στο διάσημο πλέον σποτ της εποχής της καραντίνας για κορωναϊό. Φωτογραφία από την τηλεόραση της ΕΡΤ




Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro (Alexia Kefalas) αναφέρεται στον δημοφιλή ηθοποιό Σπύρο Παπαδόπουλο και το κυβερνητικό σποτ υπενθύμισης που μεταδίδεται κάθε 20 λεπτά μέσω ραδιοφώνου, τηλεόρασης και μέσω του Διαδικτύου, «Μένουμε στο σπίτι».

Το ρεπορτάζ εκτιμά ότι το συγκεκριμένο σποτ μπορέι να έχει συμβάλει στην πειθαρχία του ελληνικού λαού σε αυτή την κρίση υγείας. Υπενθυμίζεται  ότι η Ελλάδα έχει λιγότερους από 100 θανάτους από τον Covid-19, σε 10 εκατομμύρια κατοίκους και λιγότερα από 2000 επιβεβαιωμένα κρούσματα (17η θέση στην Ευρώπη σε αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί).

Ένα αποτέλεσμα, χωρίς αμφιβολία προσωρινό, αλλά το οποίο αξίζει να επικροτηθεί σημειώνεται. Αυτό το μήνυμα απευθύνεται κυρίως στους ηλικιωμένους, μια μερίδα του  πληθυσμού, απρόθυμη να υπακούσει στον περιορισμό.

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους μιλήσει. Επειδή δεν ακούνε ούτε τις συμβουλές των οικογενειακών γιατρών τους. Ειδικά από τότε που η δημοκρατία επέστρεψε στη χώρα το 1974, ήταν κοινωνικά πολύ ανοιχτοί. Οι περισσότεροι ανατρέφουν ακόμη τα εγγόνια τους. Η απαγόρευση να τα βλέπουν είναι επομένως έγκλημα καθοσιώσεως», εξηγεί ο ιστορικός Νικόλας Μπλουντάνης.

«Η ευαισθητοποίηση των ηλικιωμένων στην Ελλάδα είναι παρόμοια με το μαρτύριο του Σισύφου για την άρχουσα τάξη. Τόσες δοκιμασίες σημάδεψαν τη ζωή τους: ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος Πόλεμος, η δικτατορία των στρατηγών και των συνταγματαρχών. Είναι επομένως δύσκολο να τους πείσεις», προσθέτει.

Οπως επισημάινεται, ενα μήνα μετά την επιβολή των πρώτων περιοριστικών μέτρων στη χώρα, το μήνυμα αυτό παίζεται ακόμα πιο πολύ μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η κυβέρνηση θέλει, στην πραγματικότητα, να αποτρέψει μια χαλάρωση της επαγρύπνησης, καθώς πλησιάζει το Ορθόδοξο Πάσχα, η πιο μεγάλη εορτή και περίοδος κατά την οποία οι Έλληνες πηγαίνουν στο χωριό τους ή στο νησί τους.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ενσαρκώνει αυτήν την πειθαρχημένη Ελλάδα, η οποία, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μετά από μια οικονομική, μεταναστευτική και τώρα υγειονομική κρίση αποδεικνύει ότι οι πολίτες της συμπεριφέρονται με κοινωνική συνείδηση, στις πιο σοβαρές στιγμές.

ΠΗΓΗ: Spyros Papadopoulos, l’acteur grec qui parle sans filtre

Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός για την Ελλάδα: Εάν κάποιος με τον ιό εισέλθει σε στρατόπεδο μεταναστών, όλοι θα μολυνθούν…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: