Οι αξίες του αθλητισμού θα βοηθήσουν στην Ειρήνη και την ανάπτυξη, το μήνυμα του Πάπα για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

File Photo: Ο πάπας Φραγκίσκος. EPA, VATICAN MEDIA




Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η οποία πλέον εορτάζεται αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί, στις 6 Απριλίου, κατόπιν πρότασης της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος, χθες από την άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην τελετή της λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων των καθολικών, απεύθυνε μήνυμα υποστηρίζοντας ότι «οι αξίες του αθλητισμού θα βοηθήσουν στην Ειρήνη και την ανάπτυξη».

  • «Σε αυτή την περίοδο, πολλές διοργανώσεις αναστέλλονται, αλλά οι καλύτεροι καρποί του αθλητισμού αναδεικνύονται: αντοχή, ομαδικό πνεύμα, αδελφοσύνη, να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Επανέναρξη του αθλητισμού για την Ειρήνη και ανάπτυξη».

Τα λόγια του έγιναν δεκτά με μεγάλη ικανοποίηση από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιταλίας (CONI), Τζιοβάνι Μαλαγκό , που τόνισε στο ANSA:

«Τα λόγια του Πάπα Φράγκισκου γεμίζουν τον αθλητισμό και τους αθλητές με υπερηφάνεια και χαρά. Για τον κόσμο μας είναι ένα σημάδι μεγάλης εγγύτητας που η Αυτού Αγιότητα δεν μας έκανε ποτέ να χάσουμε, αλλά που σήμερα, σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για όλους μας, αντηχεί με μεγαλύτερη σαφήνεια και ευγενική ευλάβεια. Στις 6 Απριλίου ξεκίνησαν στην Αθήνα οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης εποχής. Η 6η Απριλίου είναι η γιορτή μας. Και τα λόγια του Πάπα αντιπροσωπεύουν μια συμβολική ευλογία προς τη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού, η οποία επίσης από αυτό το μήνυμα θα πρέπει να αντλήσει αυτή τη δύναμη που είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες των ημερών αυτών ακριβώς με τα χαρακτηριστικά εκείνα που είναι εγγενή στη φύση των πραγματικών αθλητών: αντοχή, ομαδικό πνεύμα και αδελφοσύνη, μόνο αν είμαστε ενωμένοι, θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

“Φάσκει και αντιφάσκει” η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ: Αποτρέπει τις προπονήσεις, λέει “ναι” στο US Open

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: