H “Ωδή στη Χαρά” από την Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με την ΕΡΤ3 για να “Μείνουμε σπίτι” [video]

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) υπό τη μαέστρο Ζωή Τσόκανου και σε συνεργασία με την ΕΡΤ3 και την σκηνοθετική επιμέλεια του Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου δημιούργησε με τη βοήθεια της τεχνολογίας ένα ευφάνταστο βίντεο. Photo via YouTube




Το διαχρονικό μήνυμα της αλληλεγγύης των λαών και η πίστη στην ικανότητα του ανθρώπου να θριαμβεύει τελικά πάνω σε κάθε δυσκολία, εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο στο ποίημα του Φρήντριχ Σίλερ ‘Ωδή στη Χαρά’, που μελοποίησε ο Μπετόβεν στο φινάλε της περίφημης Ενάτης Συμφωνίας του.

Αυτό το μήνυμα επέλεξε να μεταδώσει σε όλους η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσα από ένα ευφάνταστο βίντεο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ3, σε σκηνοθετική επιμέλεια Τηλέμαχου Κοεμτζόπουλου.

Η ορχήστρα κάνει παράλληλα πράξη το “μένουμε σπίτι”, αφού οι μουσικοί και η μαέστρος Ζωή Τσόκανου δεν χρειάστηκε να βρεθούν από κοντά για την παραγωγή αυτού του βίντεο, ενώ αποδεικνύουν ότι δεν παύουν να είναι δημιουργικοί, να μελετούν και να προετοιμάζονται ώστε να ανανεώσουν το ραντεβού τους με το κοινό, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα (Δευτέρα, 6 Απριλίου) στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 “Μένουμε Σπίτι” και πλέον θα μπορούν οι φίλοι της μουσικής να το απολαμβάνουν από την επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ., www.tsso.gr και τα social media της ορχήστρας (youtube, facebook, twitter, instagram).

HJ με πληροφορίες από την Κ.Ο.Θ.

Reuters: Το 7χρονο παιδί – θαύμα απ’ την Ελλάδα συνέθεσε το “Βαλς της Απομόνωσης” στο σπίτι και …σκίζει στο Youtube

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: