God Bless America …αλλά ο Θεός είναι νεκρός: Ξέμειναν οι ΗΠΑ από την θεϊκή βοήθεια; Δεν είναι πλέον ο ευλογημένος λαός;

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον υπουργό Οικονομικών, Στίβ Μνούτσιν. EPA, Doug Mills / POOL




Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΤΕΡΗ (*)

Οι πληροφορίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ συγκλονίζουν και απογοητεύουν. Οι άνθρωποι που έχουν καταγραφεί ότι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό ξεπερνούν τους 387.000 ενώ θρηνούμε τουλάχιστον 12.287 νεκρούς (την ώρα που γράφεται τούτο το κείμενο).

Στο μυαλό μου στροβιλίζονται τα λόγια του Νίτσε. Αυτά που ο φιλόσοφος έβαλε στο στόμα ενός τρελού (Στοχασμός 125), ο οποίος μες’ την μέρα, με αναμμένο φανάρι, όρμησε στη μέση της Αγοράς, και άρχισε να φωνάζει: «Αναζητώ το Θεό», ενώ πολλοί που δεν πίστευαν στο Θεό, αντέδρασαν περιπαικτικά.

-Απωλέσθηκε…, είπε ένας.
-Μήπως έχασε το δρόμο του σαν τα μικρά παιδιά; είπε άλλος.
– Μήπως κρύφτηκε κάπου;

Τότε ο Τρελός, τους κοίταξε άγρια στα μάτια, και είπε:

  • «Ρωτάτε πού πήγε ο θεός; Εγώ θα σας πω. Τον σκοτώσαμε! Εσείς κι εγώ τον σκοτώσαμε. Όλοι εμείς είμαστε οι φονιάδες του»… και συνέχισε λέγοντας: «Μα πώς κάναμε τέτοιο κακό;… Πώς έγινε τρόπος να κόψουμε τη γη από το μαγνήτη του ήλιου; Για πού τραβάει τώρα η γη; Κι εμείς χωρίς τον ήλιο, για πού τραβάμε τώρα εμείς; …
  • Στέκεται στη θέση του ακόμα το Πάνω και το Κάτω; Δε γίνεται πιο παγερή η παγωνιά μας; Νύχτα πάνου στη νύχτα, δε μας κυκλώνει ζοφερότερη η νύχτα; Δέκα η ώρα το πρωί, και πρέπει ν’ ανάψουμε τα φανάρια μας. Ακούστε, λοιπόν τους νεκροθάφτες! Τον κρότο που κάνουν, καθώς παραχώνουν το θεό. Δεν σας παίρνει τη μύτη η θεϊκή αποσύνθεση; Γιατί και οι θεοί σαπίζουν.
  • Πέθανε ο θεός! Ο θεός είναι νεκρός! Κι αυτοί που τον σκότωσαν είμαστ’ εμείς. Είμαστε οι φονιάδες πάνου απ’ όλους τους φονιάδες».

Ποιός Θεός ευλογεί πλέον την Αμερική, αφού ο Θεός είναι νεκρός;

Ξέμεινε η Αμερική από την θεϊκή βοήθεια; Δεν είναι πλέον ο λαός της ο ευλογημένος λαός ; Ποιοί είναι οι φονιάδες του Θεού στην Αμερική; Μήπως η οικονομική και πολιτική ελίτ της υπερδύναμης ;

Ποιοί στο όνομα της «ελευθερίας, της δημοκρατίας», αλλά και της ασφάλειας καθώς και της δήθεν υπεράσπισης των ζωτικώνσυμφερόντωντων ΗΠΑ προκάλεσαν εκατόμβες θυμάτων σε τοπικούς και περιφερειακούς πολέμους; Είναι ή όχι η προαναφερόμενη ελίτ;

Είναι η ίδια η ελίτ που αποσάρθρωσε το ηθικό και οντολογικό περιεχόμενο του δυτικού πολιτισμού. Διαχρονικά ιδεώδη και πανανθρώπινες αξίες θυσιάσθηκαν στο όνομα του καταναλωτικού ευδαιμονισμού, της ασύστολης κατασπατάλησης φυσικών πόρων,στην καταστροφή της βιόσφαιρας , «στην αυτοκτονία της ανθρωπότητας», ώστε οι πλέον των 600 δισεκατομμυριούχοι της να αυξάνουν ανεμπόδιστα τον πλούτο τους .

Είναι η ίδια η ελίτ που αγοράζει το σύνολον των ΜΜΕ, που χρησιμοποιεί εξωνημένες γραφίδες «δημοσιογράφων» και δημοσιολογούντων, για να αποπροσανατολίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη -να την χειραγωγούν στην ουσία- και να αποκρύπτουν για παράδειγμα, ότι 15.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά σε ολόκληρο τον κόσμο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν (πηγή ΟΗΕ- ναι ο ΟΗΕ τη χρηματοδότηση του οποίου κουτσούρεψε ο Τραμπ).

Πόσοι γνωρίζουν ότι 250 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο ηλικίας 5-14 χρόνων δουλεύουν 14-16 ώρες την ημέρα δένοντας κόμπους σε χαλιά, στρίβοντας φύλλα καπνού, κόβοντας σπίρτα, ότι παιδάκια παραμορφώνουν τα χέρια τους ράβοντας μπάλες, κόβοντας διαμάντια, παραμορφώνουν τα πόδια τους δουλεύοντας σε υαλουργίες, σε νταμάρια προκειμένου οι οικονομικές ελίτ και οι πολυεθνικές τους να ανεβάζουν την κερδοφορία τους;

  • Είναι η ίδια ελίτ που προώθησε «πολιτικές» ώστε το 55% του ενήλικου πληθυσμού της Γης να κατέχει το 1,8% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου, όταν ο συνολικός πλούτος του πλουσιότερου 1% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού έχει τετραπλασιαστεί μέσα σε μια εικοσαετία, από 39,6 τρισ. δολάρια το 2000 στα 158,3 τρισ. δολάρια το 2019 (συμπεριλαμβάνεται και η περίοδος της οικονομικής κρίσης-για να εξάγουμε και τα απαραίτητα συμπεράσματα).

Οι φονιάδες του Θεού, είτε ως θύτες είτε ως ηθικοί αυτουργοί, και προφανώς δεν βρίσκονται μόνον στις ΗΠΑ, αλλά τους συναντάμε και στην Ασία και στην Ευρώπη και στη χώρα μας (τηρουμένων των αναλογιών)έχουν ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, είναι γνωστοί και αναγνωρίσιμοι. Ας μην τους λησμονήσουμε όταν και αυτή η πανδημία θα περάσει, γιατί θα περάσει και αυτό το κακό.

Αισιόδοξοι ναι, επιλήσμονες όχι .

(*) O Δημήτρης Σκουτέρης είναι Πολιτικός Επιστήμων-Πολιτικός-[email protected] – @ skouterisd1.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Mάχη προπαγάνδας σε πλανητικό επίπεδο εν μέσω πανδημίας: Κυρίαρχος πόλος θα παραμείνει η Αμερική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: