Για ψυχολόγο ο Ακάρ: Τη μια ικετεύει να μην γίνουν ασκήσεις στο Αιγαίο κι από την άλλη στέλνει μαχητικά για υπερπτήσεις

Στιγμιότυπο από άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο Ανατολικό Αιγαίο. Πηγή: Hellas journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί τα λόγια κυβερνητικού στελέχους της Τουρκίας κι αυτό το γεγονός αποδεικνύεται μέσα από τις έκνομες ενέργειες διαρκείας, στις οποίες προβαίνει η γείτονα, με τελευταία την απογευματινή τριπλή υπέρπτηση, χθες, πάνω από τις Οινούσσες και το νησί της Παναγιάς.

Τα απογευματινά γεγονότα της Τρίτης στο Βορειοανατολικό Αιγαίο έδειξαν ξανά ότι ο μοναδικός τρόπος που κατανοεί η γείτονα είναι η αποτροπή.

Προφανώς και με αυτό τον τρόπο, εν τω μέσω Ραμαζανιού (σ.σ. που κάποιες μέρες έχουν περιορισμένη δραστηριότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις στη γείτονα, κι όχι όλο το μήνα) οι εξ ανατολών γείτονες δείχνουν το πόσο κάκιστη συμπεριφορά έχουν στον ουρανό του Αιγαίου.

Σε ότι αφορά την θάλασσα σπεύδουν να τη διαχωρίσουν από τις προκλήσεις, διότι εκεί το πρόβλημά τους είναι πολύ μεγάλο με τα πληρώματα θερισμένα από τον Covid-19, ενώ στον αέρα με δυο μαχητικά κάνουν τον «ντόρο» που θέλουν και το πετυχαίνουν.

  • Να μην γίνουν ασκήσεις στο Αιγαίο ζήτησε ο Ακάρ

Εδώ και μέρες, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ η σελίδα μας, στις 22/04, η Αθήνα είχε ζητήσει (μετά από πρωτοβουλία της Τουρκίας έγινε η επαφή) την άμεση αποκλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει μια περίοδος αμοιβαίας ηρεμίας στο Αιγαίο, όπως εξηγούσαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και απ’ ότι φαίνεται η απάντηση της γείτονος είναι η συνέχιση του ίδιου μοτίβου στο οποίο αντικατοπτρίζονται όλες οι επικίνδυνες και επεκτατικές βλέψεις της.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙς ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Αν ο κος Ακάρ θεώρησε ότι η μείωση της έντασης είναι οι λιγότερες υπερπτήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (τρεις έναντι δέκα) κάπου δείχνει ότι απλώς μετέφερε ότι του είπαν και τίποτα περισσότερο στον Έλληνα υπουργό.

Μάλιστα πριν από δεκατρείς ημέρες ο Τούρκος υπουργός φέρεται ως το πρόσωπο που έλαβε την πρωτοβουλία και πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του, κατά τη διάρκεια συνομιλίας, την μείωση ασκήσεων στο Αιγαίο όσο διαρκούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τον Κορωνοϊό και κατ’ αυτό τον τρόπο θα μειωθεί η όποια ένταση.

Όμως προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζει η Τουρκία κι όχι η Ελλάδα.

  • Ομάδες ναυτικής κρούσης στα νησιά

Κι ενώ αιτείται ο Τούρκος υπουργός τη μείωση των ασκήσεων αλλά οι υπερπτήσεις μένουν, η Ελληνική αντίδραση είναι μονόδρομος σημειώνουν κύκλοι του Ελληνικού Επιτελείου. Μπορεί λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για τη συγκέντρωση προσωπικού (π.χ. σε κέντρα επιχειρήσεων) να υπάρχει ζήτημα, οι προβλέψεις ωστόσο για το πως θα γίνουν οι ασκήσεις, υπάρχει!

Κατά συνέπεια, όλες οι πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα από το Επιτελείο λένε πως τα εκπαιδευτικά αντικείμενα, πέραν της 4ης Μαΐου, ημέρα δηλαδή που έχει οριστεί ως το dead line των μέτρων κατά του Κορωνοϊού, θα γίνουν κανονικά.

Από τα όσα ειπώθηκαν γίνεται κατανοητό ότι η προστασία του προσωπικού και η ασφάλειά του, είναι κάτι που δεν διαπραγματεύεται κανείς στο Επιτελείο κι αυτό ίσως συνηγορήσει, ορισμένες από τις ασκήσεις να διεξαχθούν με διαφορετικό από το συνηθισμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Άλλωστε και στις μέρες του Covid-19 οι δραστηριότητες δεν σταμάτησαν, απλώς διεξάγονταν με μειωμένο προσωπικό κάθε φορά.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημείωναν ότι όχι μόνο θα γίνουν οι ασκήσεις, αλλά οι μεγάλες μονάδες επιφανείας του Στόλου θα καταπλεύσουν σε λιμάνια των νησιών, όπως συνηθίζεται.

Ωστόσο αυτή τη φορά για λόγους ιατρικής ασφάλειας δεν θα υπάρξει επίσκεψη κοινού στα πλοία που θα βρεθούν κοντά στους ακρίτες του Αν. Αιγαίου, επιδεικνύοντας την σημαία στο Αρχιπέλαγος.

Η Ελλάδα αποκαλύπτει τα τουρκικά σχέδια στη Μεσόγειο την ώρα που η Ρώμη εναγκαλίζεται με την Άγκυρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: