Για πολλές χιλιάδες θύματα ομιλεί ο υπουργός Υγείας του Μεξικού: 135 νέοι θάνατοι, 1.223 νέα κρούσματα χθες

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Μεξικού Jose Luis Alomia, ομιλεί σε συνέντευξη Τύπου. EPA, Mexican Presidency / HANDOUT




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι άλλοι 135 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ενώ εντοπίστηκαν 1.223 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκε έτσι σε 1.569, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 16.752.

Ωστόσο, ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ επιμένει το τελευταίο διάστημα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανέρχεται πιθανότατα σε πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Οι μεξικανικές υγειονομικές αρχές αναμένουν πως η πανδημία θα φθάσει στην κορύφωσή της στη χώρα περί τη 10η Μαΐου.

Πρώτοι θάνατοι στο Τσαντ

Η κυβέρνηση του Τσαντ ανακοίνωσε χθες Τρίτη τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών οι οποίοι είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό.

Σε δελτίο Τύπου από αυτά που δίνει τακτικά στη δημοσιότητα για να ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας, το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για δύο θανάτους εξαιτίας της COVID-19, χωρίς να δίνει άλλες διευκρινίσεις, καθώς και συνολικά 52 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από τη 19η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα στη χώρα της Αφρικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 19 από αυτούς τους 52 ασθενείς ιάθηκαν.

Οι αρχές στο Τσαντ δεν έχουν επιβάλει κανένα μέτρο περιορισμού μέχρι σήμερα. Το υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες να φορούν μάσκες και γάντια σε δημόσιους χώρους, κάτι όμως που δεν είναι υποχρεωτικό στη χώρα των περίπου 14 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Ντζαμένα, Chad

“Σταδιακή” άρση της καραντίνας έως τα τέλη Ιουνίου ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: