Για δεύτερη φορά ο χειρότερος απολογισμός θυμάτων στις ΗΠΑ: 1973 νεκροί σε 24 ώρες, 429.052 συνολικά τα κρούσματα

File Photo: Υπάλληλοι του νοσκομείου του Μπρούκλιν μεταφέρουν ένα νεκρό στα φορτηγά-ψυγεία. EPA, Alba Vigaray




Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σχεδόν 2.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δείχνουν δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται, για ακόμη μια φορά, για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη αφότου ξέσπασε η πανδημία.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι), ελαφρά υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939), αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ. Οι θάνατοι στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669).

Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η βάση δεδομένων του οποίου ανανεώνεται συνεχώς.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε καθησυχαστικά ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση.

Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.

«Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους αριθμούς στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πάμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», υποστήριξε η Δρ. Ντέμπορα Μπερξ, μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης του Λευκού Οίκου. «Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό», διαβεβαίωσε.

Ο κορονοϊός είχε προσβάλει πάνω από 1,46 εκατ. ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 86.289 εξ αυτών σε 192 χώρες αφότου έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) με βάση ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων των χωρών.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Η αμερικανική πολιτεία έχει καταγράψει 149.316 κρούσματα, την ώρα που στην Ισπανία ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 146.690. Η Ιταλία ακολουθεί με 139.422 κρούσματα σήμερα.

Συνολικά, οι ΗΠΑ μετρούν 417.000 κρούσματα και 14.100 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται αυτήν την εβδομάδα για την «εβδομάδα κορύφωσης των θανάτων» του νέου κορονοϊού, όπου καταγράφηκε χθες ρεκόρ νεκρών από την νόσο με 1.900 νέους θανάτους.

Νέο αρνητικό ρεκορ θανάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορονοϊό, με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών, όμως η εξέλιξη της πανδημίας σταθεροποιείται, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Τα μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν», διαβεβαίωσε ο κυβερνήτης.

«Η καμπύλη» της εξέλιξης του αριθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία «επιπεδοποιείται», εξήγησε ο ίδιος, κατά την τακτική συνέντευξη τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Πεντακόσιοι ογδόντα έξι άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός κοντά σε εκείνον που καταγράφηκε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, όμως μικρότερος από εκείνον που είχε καταγραφεί το διάστημα από την 25η Μαρτίου έως την 3η Απριλίου με περισσότερες από 1.000 νέες εισαγωγές (εκτός της 27ης Απριλίου).

«Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, ότι ποτέ του δεν πίστευε ότι μπορούσε να βιώσει ξανά κάτι στην κλίμακα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό είναι κάτι «σχεδόν απίστευτο» για εμένα.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον-Νέα Υόρκη, United States

Ένα πάρτι γενεθλίων και μια κηδεία οδήγησαν σε 15 μολύνσεις και 3 νεκρούς στις ΗΠΑ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: