“Φάσκει και αντιφάσκει” η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ: Αποτρέπει τις προπονήσεις, λέει “ναι” στο US Open

File Photo: Nαδάλ και Ντόμι σε παλαιότερο αγώνα του US Open. Photo via Twitter, @usopen




Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η σύσταση της ομοσπονδίας τένις τη χώρας (USTA) στους επαγγελματίες παίκτες να σταματήσουν να προπονούνται αυτή την περίοδο, καθώς σύμφωνα με τις μελέτες το τένις μπορεί να γίνει επικίνδυνο, στη μετάδοση του κορονοϊού, την ώρα που επιμένει πως το USOpen θα διεξαχθεί κανονικά!

Οι αθλητικές δραστηριότητες δεν έχουν απαγορευτεί σε όλες τις πόλεις των ΗΠΑ και η ομοσπονδία προέτρεψε τους παίκτες που αγωνίζονται σε επαγγελματικά τουρνουά να απέχουν από τις προπονήσεις τους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, ο COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και από τις επιφάνειες σε ένα γήπεδο, ή και το μπαλάκι.

  • Το US Open είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και να ολοκληρωθεί στις 13 Σεπτεμβρίου. «Λένε πως το τένις είναι επικίνδυνο και να μην παίζουμε, την ώρα που επιμένουν πως θα γίνει κανονικά το τουρνουά παρουσία χιλιάδων θεατών. Κάποιοι χάνουν τη σοβαρότητα τους με τέτοιες αντιφάσεις», ανέφερε σε σχόλιο της η εφημερίδα Times της Νέας Υόρκης.

Η έξαρση του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν απότομη τις τελευταίες εβδομάδες και ήδη η χώρα είναι η πρώτη σε κρούσματα παγκοσμίως με εκατοντάδες καθημερινά θύματα της πανδημίας. Περισσότερο από κάθε άλλο μέρος, έχει πληγεί η Νέα Υόρκη, που μετράει περίπου το 1/3 των κρουσμάτων με χιλιάδες θανάτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Καμία προθεσμία-ημερομηνία προς το παρόν για την ολοκλήρωση του Champions League, διαμηνύει η UEFA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: