Έτοιμοι οι πρώτοι αναπνευστήρες από τη Mercedes: Θα τους δώσει στις βρετανικές υπηρεσίες υγείας

Η συσκευή αναπτύχθηκε κι εγκρίθηκε σε δύο εβδομάδες από την ομάδα της Formula 1. EPA, RONALD WITTEK EDITORIAL USE ONLY




Η Mercedes ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα παραδώσει τους πρώτους αναπνευστήρες που παράγει για τις βρετανικές υπηρεσίες υγείας, ως συμβολή στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Η συσκευή αναπτύχθηκε κι εγκρίθηκε σε δύο εβδομάδες από την ομάδα της Formula 1 με έδρα στη Βρετανία, με τη βοήθεια του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Project Pitlane» που συγκεντρώνει κι άλλες ομάδες της F1, όπως η Red Bull, η McLaren, η Williams, η Racing Point, η Haas και η Renault.

Αυτές οι συσκευές συνεχούς θετικής πίεσης (CPAP) προορίζονται κυρίως για ασθενείς με λοίμωξη των πνευμόνων, για τους οποίους οι μάσκες οξυγόνου δεν επαρκούν.

Η βρετανική κυβέρνηση παρήγγειλε 10.000 αναπνευστήρες, ενώ μπορούν να παραχθούν με ταχύτητα 1.000 ημερησίως από το τεχνικό κέντρο της Mercedes, στο Μπρίξγουορθ.

«Μετά την ανακοίνωση του έργου έχουμε λάβει ένα απίστευτο αριθμό αιτήσεων για τη συσκευή CPAP, από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου, Άντι Κόουελ.

Περίπου 40 μηχανές, οι οποίες συνήθως παράγουν έμβολα και υπερσυμπιεστές για αυτοκίνητα της F1, είναι τώρα αφιερωμένες στην παραγωγή πνευματικών αναπνευστήρων. Η Mercedes θα καταστήσει τα σχέδια της συσκευής δημόσια και δωρεάν.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Παρατείνει η Πράγα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας μέχρι τις 30 Απριλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: