Ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη εργαζομένων στα μέτρα προστασίας λόγω κορωναϊού

File Photo: Άποψη της αίθουσας συνεδριάσεων της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Νέες ερωτήσεις για τη συμπερίληψη εργαζομένων στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν το θέμα της επισφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις κοινοφελείς επιχειρήσεις, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου των δήμων, είτε με ωρομίσθιες συμβάσεις, είτε με μπλοκάκια, είτε με σύμβαση έργου.

“Ουσιαστικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν χάσει την εργασία τους” αναφέρουν οι βουλευτές και σημειώνουν ότι “στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, κου Βρούτση για την προστασία των εργαζομένων που έχουν πληγεί από τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δεν έχουν συμπεριληφθεί οι εν λόγω εργαζόμενοι”.

Ερωτούν μάλιστα τους συναρμόδιους υπουργούς, αν έχουν την πρόθεση να φροντίσουν, “είτε να συμπεριληφθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης του υπουργείου Εργασίας, είτε να πραγματοποιηθούν άμεσες έκτακτες επιχορηγήσεις προς τους δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των οικονομικών τους αποζημιώσεων”.

Επίσης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη διασφάλιση των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως 4.000 εργαζόμενοι του ειδικού προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συμπληρώνουν σχεδόν τέσσερα χρόνια αδιάλειπτης εργασίας, με αλλεπάλληλες ανανεώσεις των συμβάσεών τους. Πρόκειται για συμβασιούχους εκατό (100) περίπου ειδικοτήτων (επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι όλων των κατηγοριών, τεχνικοί, οδηγοί κ.λ.π.), που προσελήφθησαν με αδιάβλητες διαδικασίες και υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συγκεκριμένα, ρωτούν εάν το υπουργείο Υγείας έχει την πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, εάν προτίθεται να προχωρήσει στη διαδικασία άμεσης προκήρυξης μόνιμων θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (στο πλαίσιο του ΑΣΕΠ), και εάν προτίθεται να χορηγήσει ειδική αυξημένη μοριοδότηση σε αυτούς τους 4.000 εργαζομένους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πέτσας: Στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς, «ξέχασαν» την απώλεια εσόδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: