Ερευνα για την απόλυση εργαζομένου που οργάνωσε απεργία στην Amazon ζητάει ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης

File Photo: Εγκαταστάσεις της εταιρείας Amazon στις ΗΠΑ EPA/TANNEN MAURY




Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε χθες ότι ζήτησε από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πόλης να διεξαγάγει έρευνα για την απόλυση ενός εργαζόμενου από αποθήκη της Amazon.com μετά τη συμμετοχή του σε απεργία.

Από την πλευρά της, η εταιρία αρνείται ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα και υποστηρίζει ότι απέλυσε τον εργαζόμενο επειδή αυτός έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων εργαζομένων.

Η υπόθεση αυτή αφορά την απεργία 15 εργαζομένων, που έγινε τη Δευτέρα στην αποθήκη της Amazon στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, εν μέσω ανησυχιών για αναφορές κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό μεταξύ του προσωπικού.

Ο ντε Μπλάζιο δήλωσε πως έδωσε εντολή στην επιτροπή ανθρώπινων δικαιωμάτων να εξετάσει κατηγορία σύμφωνα με την οποία ο εργάτης απολύθηκε αφού εξέφρασε ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων εξαιτίας της κρίσης της Covid-19.

“Αν είναι έτσι, πρόκειται για παραβίαση του νόμου της πόλης μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θα αναλάβουμε δράση άμεσα”, δήλωσε ο δήμαρχος στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Παρά τη δραματική έκκληση του πλοιάρχου του: Το Πεντάγωνο απορρίπτει το αίτημα να εκκενωθεί αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: