Επιθέσεις σε περίπου 20 αναμεταδότες G5 στη Βρετανία λόγω θεωριών συνωμοσίας που τους συνδέει με τον κορωναϊό

Περίπου 20 κεραίες αναμετάδοσης στη Βρετανία έχουν δεχθεί τελευταία επιθέσεις. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Περίπου 20 κεραίες αναμετάδοσης στη Βρετανία έχουν δεχθεί τελευταία επιθέσεις έπειτα από την ευρεία διάδοση μίας φημολογίας που συνδέει το δίκτυο 5G με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Αυτό αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, προτρέποντας την κυβέρνηση να πάρει αυστηρή θέση ενάντια σε «μια τρελή θεωρία συνωμοσίας».

Μεταξύ άλλων, δύο νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι πυρπόλησαν έναν αναμεταδότη χθες στο Νάγκενχαμ (προάστιο του Λονδίνου) και στο Δυτικό Γιορκσάιρ, ενώ η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και για να προσδιορίσει την αιτία σε μια άλλη φωτιά σε κεραία στο Χάντερσφιλντ χθες το πρωί.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης καυτηρίασε τις επιθέσεις αυτές, που «προφανώς εμπνέονται από αυτήν την τρελή θεωρία συνωμοσίας, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο» και την οποία χαρακτήρισε «εντελώς παράλογη».

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπογράμμισε ιδιαίτερα τον «ζωτικής σημασίας» ρόλο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου για τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αλλά και για τον ευρύτερο πληθυσμό, προκειμένου αυτός να είναι σε θέση να παραμείνει σε επαφή με τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια αυτής της «δύσκολης περιόδου».

Στην Ιρλανδία, όπου άλλος ένας αναμεταδότης δέχθηκε επίθεση το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση έσπευσε επίσης να προειδοποιήσει τον πληθυσμό ενάντια σε αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας.

Με πληροφορίες από AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Σε «υπαρξιακή κρίση» η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορωναϊού λέει ο Ζοζέπ Μπορέλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: