Νέα Υόρκη: Συγκρατημένη αισιοδοξία από τον Κουόμο μετά το χαμηλό δύο εβδομάδων στους νεκρούς

Εργαζόμενος με ειδική στολή την ώρα που απολύμανε σήμερα στη Νέα Υόρκη μηχανήματα καρτών σε στάση λεωφορείων στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία. EPA/Peter Foley




Ο Άντριου Κουόμο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς βελτιώνονται τα στοιχεία για τον νέο κορονοϊό στη Νέα Υόρκη.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα ότι η πτώση στον αριθμό των εισαγωγών και άλλες μετρήσεις που βελτιώνονται καταδεικνύουν πως η πολιτεία ενδέχεται να έχει περάσει την κορύφωση της κρίσης του νέου κορονοϊού και βρίσκεται πλέον στον δρόμο της σταθεροποίησης.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου του, διατυπώθηκε καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών στην πολιτεία μειώθηκε σε 540 από 630 μία ημέρα πριν, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται σε 16.967, μια μείωση άνω των 1.300 τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι διασωληνώσεις και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ έχουν επίσης καθοδική τάση.

«Εάν κοιτάξετε τις τελευταίες τρεις ημέρες, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι περάσαμε το σημείο της σταθεροποίησης της κατάστασης και αρχίζουμε την κάθοδο, που θα μπορούσε να σημαίνει πολύ καλά νέα» επισήμανε ο Κουόμο.

Ο Άντριου Κουόμο ανέφερε ότι καταγράφηκαν περί τις 2000 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, έναν αριθμό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά μεγάλο», παρά το γεγονός ότι οι 540 θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών είναι οι λιγότεροι από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι 540 άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία τις τελευταίες 24 ώρες.

Όπως ανέφερε οι νοσούντες πέθαναν από τον νέο κορονοϊό και πρόκειται για τον χαμηλότερο απολογισμό σε ημερήσια βάση εδώ και 2 εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Κουόμο ανέφερε, επίσης, ότι οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με Covid-19 κυμαίνονται γύρω στις 2.000, ένας “εξαιρετικά μεγάλος αριθμός”, όπως υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

«Θαυματουργό» σκεύασμα με … λευκαντικό κατά του κορωναϊού απαγορεύτηκε στην Αμερική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: