Επεισόδιο με Βαρουφάκη στο λιμάνι της Αίγινας: Αρνήθηκε τον έλεγχο, λέγοντας είμαι βουλευτής

File Photo: Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην Αίγινα και σε αίτημα των λιμενικών αρχών αρνήθηκε να δείξει τα έγγραφα μετακίνησης επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα.

Ο δήμαρχος της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 είπε «Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε «είμαι βουλευτής» και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε «δεν ξέρεις ποιος είμαι;». Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγοχ γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο».

Στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο μίλησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος υποστήριξε: «Ζούμε στην Αίγινα με την Δανάη πάνω από το μισό μέρος του χρόνου. Είχα πάει στη Βουλή για την συζήτηση σχετικά με το Eurogroup. Γύρισα το βράδυ στην Αίγινα και δεν έχω βγει από το σπίτι έκτοτε».

Στην ερώτηση αν είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «όχι, δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αίγινας αλλά ζούσα στην Αίγινα πριν την απαγόρευση».

Eπικαλέστηκε, δε, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, όπως είπε, «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Δεν υπάρχει πιο σχετικό από το να πάω στη Βουλή. Ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί ήρθα πριν την απαγόρευση στην Αίγινα».

Πηγή protothema.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: