Επίσκεψη Μητσοτάκη και Κικίλια στο νοσοκομείο αναφοράς κορωναϊού “Σωτηρία”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, Δευτέρα 06 Απριλίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση υγειονομικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το οποίο από τις 29 Μαρτίου προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά σε ασθενείς με κορωναϊό.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν στο νοσοκομείο 20.000 απλές χειρουργικές μάσκες, 5.000 μάσκες αναπνευστικής προστασίας, 1.000 χειρουργικές ποδιές, 1.000 ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας, 10.000 ποδονάρια, 5.000 αποστειρωμένα γάντια και 5.000 σκούφοι, προκειμένου να υπάρχει πληρότητα εφοδίων για την ασφάλεια του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Το υλικό αυτό προέρχεται από δωρεές, μεταξύ αυτών δωρεάς της ΔΕΗ, και από παραγγελίες του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ.Μητσοτάκης συνεχάρη τα μέλη του προσωπικού –«τους ήρωες πίσω από τις μάσκες» όπως τους αποκάλεσε- για τις προσπάθειες που καταβάλλουν:

«Μπορεί να μην βλέπουμε τα πρόσωπά σας αυτές τις μέρες αλλά νομίζω ότι όλοι διακρίνουμε το χαμόγελό σας και την ικανοποίησή σας όταν καταφέρνετε να σώζετε ανθρώπινες ζωές» είπε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε πως η σημερινή κρίση οδηγεί στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να είναι μακροπρόθεσμα θωρακισμένο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση.

«Βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωναϊού, ανταποκριθήκατε με απόλυτη επάρκεια και το δικό μας χρέος βέβαια είναι να εξασφαλίζουμε ότι έχετε όλα τα μέσα στη διάθεσή σας για να μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας απρόσκοπτα, με τον επαγγελματισμό που πάντα σας διακρίνει. Γι’ αυτό και είμαστε σήμερα εδώ, για να παραδώσουμε πρόσθετο υλικό, μία μεγάλη δωρεά την οποία έκανε η ΔΕΗ, σε εξειδικευμένες μάσκες και στολές τις οποίες τόσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να αισθάνεστε σίγουροι και ασφαλείς” ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ενωμένοι θα ξεπεράσουμε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση” ενώ εκτίμησε ότι “τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι στιγμής” και τόνισε με έμφαση:

  • “Δεν δικαιολογείται όμως κανείς εφησυχασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε με το να μείνουμε σπίτι, να προστατέψουμε πάνω απ’ όλα εσάς, για να μπορείτε κι εσείς να συνεχίσετε να κάνετε τη δουλειά σας έτσι όπως την κάνετε”.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» χειρίζεται μεγαλύτερο αριθμό ασθενών από άλλες δομές. Η συνολική δυναμικότητά του διαμορφώνεται σε 335 κλίνες, περιλαμβανομένων 29 κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Αγγελική Ράπτη, η Διευθύντρια της ΜΕΘ καθηγήτρια Αντωνία Κουτσούκου, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Μίνα Γκάγκα και ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων ‘Αγγελος Πεφάνης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια επισκέπτεται το Γενικού Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/STR
 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/STR

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Κ.Δ.Μελισσόπουλος
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ο Σωτήρης Τσιόρδας είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός, γράφει η εφημερίδα New York Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: