Επαναπατρισμός περίπου 100 Ελληνοκυπρίων κυρίως από ΗΠΑ, Γερμανία και Θεσσαλονίκη

File Photo: Το αεροδρόμιο της Λάρνακας. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Περίπου 100 άτομα από διάφορες χώρες του κόσμου και κυρίως από ΗΠΑ, Γερμανία και από Θεσσαλονίκη θα επαναπατριστούν σήμερα με την πτήση CY1427, που είναι προγραμματισμένη να φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 18:40.

Συγκεκριμένα, αεροσκάφος της Cyprus Airways θα φτάσει νωρίς σήμερα στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα επιβιβάσει αριθμό Κυπρίων που έχουν φτάσει εκεί σε συντονισμό με το υπουργείο Εξωτερικών από άλλες χώρες και κυρίως τις ΗΠΑ, όπως και από τη Γερμανία. Από το Αννόβερο το αεροσκάφος θα πετάξει προς Θεσσαλονίκη όπου θα επιβιβάσει για επαναπατρισμό Κύπριους που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή. Για σήμερα, είναι προγραμματισμένες και δύο πτήσεις επαναπατρισμού ξένων από την Κύπρο. Συγκεκριμένα, στις 10:20 το πρωί θα αναχωρήσει πτήση για την Τιφλίδα της Γεωργίας και στις 14.35 πτήση για την Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα.

Χθες, επίσης με πτήση της Cyprus Airways, από τη Λάρνακα, επαναπατρίστηκαν στη Βρετανία 90 επιβάτες. Πρόκειται κυρίως για υπηκόους της Βρετανίας και των ΗΠΑ που ήταν στην Κύπρο και επαναπατρίζονται.

Με το ίδιο αεροπλάνο της Cyprus Airways, επαναπατρίστηκαν από και μέσω Βρετανίας και από άλλες χώρες μέσω Λονδίνου, συνολικά 96 Κύπριοι πολίτες που εξασφάλισαν τις απαιτούμενες από τα κυβερνητικά διατάγματα εγκρίσεις, όπως διαμορφώθηκαν και με τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόκειται για 59 Κύπριους που ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, 30 από τις ΗΠΑ, έξι από τη Νέα Ζηλανδία και ένας από τη Γαλλία.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο-Πέτρος Θεοχαρίδης

Συνεχίζονται οι παραβάσεις της κυκλοφορίας στην Κύπρο: 153 το τελευταίο 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: