Έως τις 27 Απριλίου παρέτεινε τα περιοριστικά μέτρα ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες

“Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου, επιβράδυναν την εξάπλωση του ιού και παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία”, είπε χτες ο πρόεδρος Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. EPA/ARGENTINE PRESIDENCY / HANDOUT




Η Αργεντινή θα παρατείνει έως τις 27 Απριλίου το καθεστώς ‘lockdown’ που επέβαλε τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας.

Μάλιστα ο Αλμπέρτο Φερνάντες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσέθεσε πως τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις μεγάλες πόλεις.

Οι περισσότεροι Αργεντινοί ζουν σε μητροπολιτικές περιοχές όπως το Μπουένος Άιρες, η Μεντόσα και η Κόρντομπα.

«Η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια σε όλες τις μεγάλες πόλεις», δήλωσε ο Φερνάντες. Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, που τέθηκαν σε ισχύ στις 20 Μαρτίου, επιβράδυναν την εξάπλωση του ιού και παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία, πρόσθεσε.
«Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την καμπύλη των νέων κρουσμάτων», δήλωσε. Η Αργεντινή έχει έως τώρα 1.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 82 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Χωρίς το lockdown θα μπορούσαμε να είχαμε 45.000 κρούσματα έως τώρα», δήλωσε ο Φερνάντες. «Δεν ήταν μάταιο το lockdown».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τη Δευτέρα οι τράπεζες θα λειτουργήσουν κανονικά, αν και κάτω από αυστηρά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής βρισκόταν σε ύφεση πολύ πριν την πανδημία. Ο Φερνάντες όμως δήλωσε ότι η δημόσια υγεία θα παραμείνει προτεραιότητα έναντι της οικονομίας τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Άλλοι δύο νεκροί στη Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία θρηνεί ήδη 56 από τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: