Εννιά εξιτήρια σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Εννιά εξιτήρια δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Εννιά εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα δύο εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.

Τα άλλα επτά εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το Υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας.

Στο Κέντρο φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μέχρι τις 19.30 απόψε νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 29 άτομα, πέντε εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 97 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ 58 άτομα έλαβαν εξιτήριο.

Εν τω μεταξύ όσον αφορά τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στην Αραδίππου, σε σύνολο 216 δειγμάτων επιβεβαιώθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σήμερα, διεκπεραιώθηκαν 292 εργαστηριακές διαγνώσεις, εκ των οποίων διαγνώστηκαν δύο θετικά. Σε σύνολο 508 δειγμάτων που λήφθηκαν από δημότες της Αραδίππου, εντοπίστηκαν έξι θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι σήμερα άρχισαν να εργάζονται στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικού του Νοσοκομείου Αναφοράς δύο παθολόγοι, ένας πνευμονολόγοι και ένας καρδιολόγος από τον ιδιωτικό τομέα.

ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

Υπουργείο Εξωτερικών: Όσοι θέλουν να επαναπατρισθούν να το δηλώσουν στην πλατφόρμα connect2cy

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: