Ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και το μεταναστευτικό θα ζητήσει η Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλά στην συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Φωτογραφία ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




«Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη που κατακτήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης και στην οποία συνέβαλε και το Κίνημα Αλλαγής με την υπεύθυνη στάση και τις προτάσεις του δεν πρέπει να χαθεί από νέο διχασμό».

Αυτό επισήμανε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της, στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. «Δεν μηδενίζουμε το έργο που έγινε όμως υπάρχουν παραλείψεις και λάθη.

Ο σπόρος που τέθηκε θέλει πότισμα απ’ όλους μας, αλλιώς η κρίση που έρχεται θα τα συντρίψει όλα», προσέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολίασε τα σενάρια εκλογών, λέγοντας πως «κόσμος καίγεται και σεις τον χαβά σας», τα οποία απέδωσε σε διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τα οποία ο κ. Μητσοτάκης, όπως είπε δεν διέψευσε ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τσιμπάει και πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται μιλώντας για δήθεν προοδευτικά μέτωπα».

«Έχουμε χαράξει μια σταθερή αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να αλλάξουμε απ αυτή.

Γιατί έτσι θεωρούμε ότι είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και βαθιά προσηλωμένοι στις προσδοκίες κι ελπίδες των ανθρώπων που αναζητούν έναν διαφορετικό δρόμο μακριά από τη συντήρηση και το λαϊκισμό», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Επισήμανε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να μην πληρώσουν οι πιο αδύναμοι το τίμημα και με τις προτάσεις του στοχεύει να μην συμβεί.

Προειδοποίησε για τις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα όσον αφορά τις επιλογές της κυβέρνησης σχετικά με τους πλειστηριασμούς, όπου πρότεινε ξανά διακομματικό διάλογο, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την καθυστέρηση στη έκδοση των συντάξεων, και τόνισε την άμεση ανάγκη ειδικού προγράμματος για τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στο πολιτισμό. Επιπλέον υπενθύμισε πως θα ζητήσει ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τα προβλήματα στο μεταναστευτικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τσίπρας: Η ύφεση θα είναι τεράστια, η κυβέρνηση δεν υιοθετεί εμπροσθοβαρές πρόγραμμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: