Ένα κερί για όλους θα ανάψει ο Δήμος Ξάνθης στα κοιμητήρια ευθύνης του τη Μεγάλη Παρασκευή

Ο Δήμος Ξάνθης θα ανάψει σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων, τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας, όπως θα έκαναν αυτή την ημέρα δεκάδες άνθρωποι που θα προσέρχονταν στα μνήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Με μια άκρως συμβολική αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση, ο Δήμος Ξάνθης, ανήμερα της κορύφωσης του Θείου Πάθους, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα τιμήσει τη μνήμη όλων των αγαπημένων προσώπων που είναι θαμμένοι στα κοιμητήρια της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, στα οποία δεν μπορέσουν όμως να προσέλθουν οι δημότες λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Με τη συνδρομή ενός χορηγού και τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο Δήμος Ξάνθης θα ανάψει σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων, τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας, όπως θα έκαναν αυτή την ημέρα δεκάδες άνθρωποι που θα προσέρχονταν στα μνήματα (σε εποχές εκτός κορονοϊού).

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζει σε μήνυμά του ότι «έτσι τιμούμε και θυμόμαστε τους αγαπημένους μας κι όλοι μαζί προσευχόμαστε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες. Ο συμβολισμός της αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού και της ταφής του, η μεγάλη θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του “Μένουμε σπίτι”, για να φτάσουμε προς τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση».

«Μένουμε σπίτι. Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας», καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης.

Τρισάγιο κεκλεισμένων των θυρών αντί περιφοράς του επιταφίου στην Καβάλα

Στον Δήμο Καβάλας, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, την ώρα που κάθε χρόνο γίνονταν η καθιερωμένη περιφορά του επιταφίου ανάμεσα στα μνήματα με τη συμμετοχή εκατοντάδων κόσμου, ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος θα τελέσει, κεκλεισμένων των θυρών, τρισάγιο στον κοιμητηριακό ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που είναι θαμμένοι στο δημοτικό κοιμητήριο της πόλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη
Καβάλα, Ελλάδα

Στα μωβ η Κέρκυρα: «Φογάτσες» και «κολομπίνες» πλημμύρισαν με πασχαλινές ευωδιές τα καντούνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: