Ένα εκατομμύριο τα κρούσματα στην Αμερική: Περισσότεροι από 57 χιλιάδες οι νεκροί από το νέο κορωναϊό

Εργάτες μεταφέρουν φέρετρο σε νεκροφόρα, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. EPA, PETER FOLEY




Οι αμερικανικές περιπτώσεις της μόλυνσης από τον κορωναϊό ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο την Τρίτη, δηλαδή διπλασιάστηκαν σε 18 ημέρες και αποτελούν το ένα τρίτο όλων των λοιμώξεων στον κόσμο, σύμφωνα με μία μέτρηση του πρακτορείου Reuters.

Περισσότεροι από 57 χιλιάδες Αμερικανοί έχουν πεθάνει από την εξαιρετικά μεταδοτική αναπνευστική νόσο COVID-19 που προκαλείται από τον ιό. Κατά μέσο όρο περίπου 2.000 άνθρωποι χάθηκαν ημερησίως αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την μέτρηση.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκκινς τα κρούσματα έφτασαν τα 1,002,498, και ο αριθμός των νεκρών στις 57.266.

Ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων πιστεύεται ότι είναι υψηλότερος, με τους κρατικούς υπαλλήλους δημόσιας υγείας να προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις εκπαιδευμένων εργαζομένων και υλικών έχουν περιορισμένη ικανότητα για την πραγματοποίηση δοκιμών.

Περίπου το 30% των περιπτώσεων έχουν συμβεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από το Νιου Τζέρσεϊ, τη Μασαχουσέτη, την Καλιφόρνια και την Πενσυλβανία.

Από το ξέσπασμα του ιού θα μπορούσαν να χαθούν περισσότερες από 74.000 ζωές στις ΗΠΑ έως τις 4 Αυγούστου, σε σύγκριση με την πρόβλεψη της 22ας Απριλίου που ανέφερε 67.600 θανάτους, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον που εμπιστεύονται ακόμα και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια από την έναρξη της επιδημίας στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο, έχουν πέντε φορές περισσότερες περιπτώσεις από τις επόμενες χώρες που έχουν πληγεί, δηλαδή από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Αυτοκτόνησε κορυφαία γιατρός της Νέας Υόρκης που πάλευε στην πρώτη γραμμή με τον ιό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: